Od ukidanja vanrednog stanja u Srbiji 2.750 saobraćajnih nezgoda, poginule 44 osobe VIDEO

Izvor: B92, 12.Jun.2020, 12:17

Od ukidanja vanrednog stanja u Srbiji 2.750 saobraćajnih nezgoda, poginule 44 osobe VIDEO

Da li se ova statistika razlikuje u odnosu na isti period prošle godine?

Na putevima u Srbiji se od ukidanja vanrednog stanja, 6. maja, dogodilo 2.750 saobraćajnih nezgoda u kojima su stradale 44 osobe, a povređeno je 1.100 ljudi.

Kako tom crnom bilansu stati na put, ovog jutra pitamo majora Vladimira Vidu iz Uprave saobraćajne policije.

Da li se ova statistika razlikuje u odnosu na isti period prošle godine, odnosno da li je povećana ova crna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << statistika?

Broj saobraćanih nezgoda i stradalih na našim putevima je na nivou višegodišnjeg proseka. Mora da se naglasi da ovo doba godine karakteriše povećan intezitet saobraćaja i prisustvo svih kategorija učesnika na našim putevima - od biciklista i motociklista, pa do traktora i ostale poljoprivredne mehanizacije, što svakako doprinosi većem broju nezgoda.

Ko najviše strada u saobraćaju?

Najviše stradaju vozači i putnici u putničkim vozilima, koji čine oko 45% svih smrtno stradalih lica. Posle njih dolaze pešaci koji čine otprilike četvrtinu poginulih, a iako je prošle godine zabeležen istorijski minimum po pitanju broja nastradalih na našim putevima, opet je čak 65 biciklista stradalo u saobraćaju. Moramo da obratimo pažnju na ovu kategoriju učesnika u saobraćaju.

Pogledajte ceo prilog koji je o ovoj temi napravila TV Prva:

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.