JEZIVI PODACI! Bezbednije bilo u KARANTINU: Od ukidanja vanrednog stanja 2.750 saobraćajnih nezgoda u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2020, 15:52

JEZIVI PODACI! Bezbednije bilo u KARANTINU: Od ukidanja vanrednog stanja 2.750 saobraćajnih nezgoda u Srbiji

Saobraćajna policija svakodnevno vrši kontrolu saobraćaja.

Na putevima u Srbiji se od ukidanja vanrednog stanja, 6. maja, dogodilo 2.750 saobraćajnih nezgoda u kojima su stradale 44 osobe, a povređeno je 1.100 ljudi, rečeno je danas u Upravi saobraćajne policije.

- To je otprilike na nivou višegodišnjeg proseka, s obzirom da je trenutno veći intenzitet saobaćaja na našim putevima. Takođe, na putevima su prisutne sve kategorije vozila, od bicikala i mopeda, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do traktora i poljoprivredne mehanizacije - rekao je major Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije.

Ističe da Saobraćajna policija svakodnevno vrši kontrolu saobraćaja i da je akcenat posebno stavljen na kontrolisanje na otkrivanje i procesuiranje prekršaja koji najviše uzrokuju saobraćajne nezgode i utiču na posledice saobraćajnih nezgoda kada se one dogode.

- To su prekoračenje dozvoljene brzine kretanja, upravljanje pod dejstvom alkohola, nekorišćenje sigurnosnog pojasa od strane vozaca i svih putnika u vozilu - naveo je Vida.

Kaže da je sa otvranjem granica naše zemlje povećan broj vozila sa stranim registracijama, kao i da je i dalje taj broj znatno manji nego prethodnih godina.

- Severna Makedonija i dalje nije otvorila granične prelaze prema Srbiji, što utiče na smanjeni intenzitet tranzitnog saobraćaja u našoj zemlji - napomenuo je Vida.

Letnja sezona je period godine kada je, ističe, povećan intenzitet saobraćaja na najvažnijim putnim pravcima, što doprinosi povećanom broju saobraćajnih nezgoda sa nastradalima.

- Saobraćajna policija apeluje da se poštuju propisi, a naročito ograničenje brzine i da se ne seda za volan pod dejstvom alkohola, kao i da se koristi sigurnosni pojas kao najvažniji element pasivne bezbednosti - poručio je Vida.

Takođe, kaže da je na putevima povećan broj dvotočkaša i aplovao i na njih da poštuju propise, ali i na ostale učesnike u saobraćaju da obrate pažnju na njih.

Inače, u teškoj saobraćajnoj nesreći u Batajnicu u ponedeljak poginula su dvojica mladića. Automobil u kome su bila braća izleteo je sa kolovoza i od siline udara se raspao na dva dela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.