Od ukidanja vanrednog stanja u Srbiji 2.750 saobraćajnih nezgoda, poginule 44 osobe VIDEO

Da li se ova statistika razlikuje u odnosu na isti period prošle godine?

Automobili

Izvor: B92

Petak, 12.06.2020.

12:15

Od ukidanja vanrednog stanja u Srbiji 2.750 saobraćajnih nezgoda, poginule 44 osobe VIDEO

Na putevima u Srbiji se od ukidanja vanrednog stanja, 6. maja, dogodilo 2.750 saobraćajnih nezgoda u kojima su stradale 44 osobe, a povređeno je 1.100 ljudi.

Kako tom crnom bilansu stati na put, ovog jutra pitamo majora Vladimira Vidu iz Uprave saobraćajne policije.

Da li se ova statistika razlikuje u odnosu na isti period prošle godine, odnosno da li je povećana ova crna statistika?

Broj saobraćanih nezgoda i stradalih na našim putevima je na nivou višegodišnjeg proseka. Mora da se naglasi da ovo doba godine karakteriše povećan intezitet saobraćaja i prisustvo svih kategorija učesnika na našim putevima - od biciklista i motociklista, pa do traktora i ostale poljoprivredne mehanizacije, što svakako doprinosi većem broju nezgoda.

Ko najviše strada u saobraćaju?

Najviše stradaju vozači i putnici u putničkim vozilima, koji čine oko 45% svih smrtno stradalih lica. Posle njih dolaze pešaci koji čine otprilike četvrtinu poginulih, a iako je prošle godine zabeležen istorijski minimum po pitanju broja nastradalih na našim putevima, opet je čak 65 biciklista stradalo u saobraćaju. Moramo da obratimo pažnju na ovu kategoriju učesnika u saobraćaju.

Pogledajte ceo prilog koji je o ovoj temi napravila TV Prva:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: