Nissan najavio vožnju od Severnog do Južnog pola e-automobilom

Izvor: AutoBlog, 25.Maj.2022, 12:38

Nissan najavio vožnju od Severnog do Južnog pola e-automobilom

Nissan je objavio svoje partnerstvo sa škotskim avanturistom Krisom Remzijem koji će se sledeće godine uputiti na električnu avanturu od Severnog pola do Južnog pola. Plan je da ekspedicija krene na put u martu 2023. godine, a Nissan Ariya e-4ORCE će preći više od 27.000 kilometara preko nekoliko regiona i kontinenata sa temperaturama od -30 do +30 stepeni. Remzi će postati prvi čovek koji će voziti od jednog do drugog pola u bilo kom vozilu, jer će od Arktika krenuti kroz Severnu, Centralnu i Južnu Ameriku, pre nego što pređe na Antarktik. Ova ruta će sadržati neke od najekstremnijih, najbrutalnijih ali i najlepših prizora. Od glečera prekrivenih snegom do planinskih uspona i pustinjskih dina, ova ekspedicija...
Pogledaj vesti o: Nissan

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Nissan se sprema za neviđeni podvig

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Maj.2022

​Japanska marka opremiće električni model Ariya za avanturu života i prelazak 27.000 km na putovanju od ledenih pustahija Sjevernog pola, preko cijele Amerike, sve do Južnog pola.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.