Najmanje 16 osoba poginulo tokom protesta u Ugandi

Izvor: Beta, 19.Nov.2020, 18:57

Najmanje 16 osoba poginulo tokom protesta u Ugandi

Najmanje 16 osoba poginulo je tokom protesta u Ugandi nakon hapšenja istaknutog opozicionog političara i muzičara Bobija Vajna, saopšteno je iz policije.Najmanje 65 osoba je povredjeno u demonstracijama koje širom Ugande traju već dva dana, a portparol policije u Kampali Patrik Oniango je rekao da će brojevi verovatno rasti."Ima teško povredjenih", rekao je Oniango.Oko 350 ljudi je uhapšeno i zadržano u glavnom gradu Kampali.Veliki broj policajaca i vojnika je rasporedjen, a demonstranti su blokirali neke ulice i palili gume.Opozicionar Vajn optužen je da nije poštovao mere uvedene zbog epidemije korona virusa.On je prethodnih godina više puta hapšen, a poziva na smenu trenutnog predsednika Joverija Musevenija koji je na vlasti 36 godina.Izbori u Ugandi su početkom sledeće godine.
Pogledaj vesti o: Zimske gume

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Novi bilans sa protesta u Kampali, najmanje 37 mrtvih

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Nov.2020, 13:54

Najmanje 37 osoba poginulo je tokom protesta u Ugandi posle hapšenja opozicionog političara i muzičara Bobija Vajna, novi je bilans koji je danas saopštila policije...Uhapšeno je oko 350 osoba u Kampali, gde je situacija i danas napeta...Opozicionar Vajn optužen je da nije poštovao mere uvedene...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.