Kompanija iz Petrograda kupila srpsku gumarsku fabriku

Izvor: Vostok.rs, 13.Mar.2013, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija iz Petrograda kupila srpsku gumarsku fabriku

13.03.2013. -

Građevinska korporacija „Krasni Treugolnik“ („Crveni Trougao“) iz Sankt-Peterburga, specijalizovana za gumarske proizvode, potpisala je u utorak sporazum o kupovini srpske gumarske industrije „Vulkan“ za 3,4 miliona evra. „Naša namera je da za tri godine povećamo godišnju proizvodnju gume. To bi odgovaralo prometu od otprilike 25-30 miliona evra na godišnjem nivou“, rekao je generalni direktor „Krasnog Treugolnika“ Evgenij Sinjelnikov tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << potpisivanja ugovora u Nišu.

Srpska fabrika „Vulkan“ osnovana je 1937. u Nišu. Fabrika je specijalizovana za proizvodnju transportnih traka, gumenih rukavaca različite namene, tehničkih ploča, lepkova, delova za proizvodnju automobila i velikog broja drugih proizvoda.

Najavljeno je da će ruska kompanija u skorije vreme investirati 1 milion evra u modernizaciju proizvodnje. Od 400 zaposlenih ostaće 280, ostala radna mesta će biti zatvorena u skladu sa pripremljenim socijalnim programom. Fabrika „Vulkan“, koja je svojevremeno bila regionalni lider u gumarskoj proizvodnji, privatizovana je 2007. Udeo od 70% pripao je bugarskoj kompaniji „Minna“, s kojom su srpske vlasti 2010. raskinule odnose zbog nepoštovanja ugovornih obaveza od strane bugarskog partnera.

Nikolaj Sokolov,

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Zimske gume

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.