Volkswagen najavio plan o smanjenju životnog ciklusa modela na pet godina

Izvor: Moto.rs, 08.Nov.2014, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volkswagen najavio plan o smanjenju životnog ciklusa modela na pet godina

Volkswagen je objavio svoju nameru da prihvati petogodišnji period kada je reč o životnom ciklusu njihovih modela sa željom da na bolji način izlazi u susret zahtevima i potrebama korisnika.

Joerg Sommer, potpredsednik VW marketinškog odeljenja, navodi da je ovakva odluka doneta u skladu sa zahtevima korisnika ali i njihovim navikama kada je reč o kupovini vozila. Nakon što prođu tri godine, modeli će biti osvežavani te će takvi na tržištu biti dostupni još >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << dve godine do dolaska nove generacije. Za sada nije poznato da li će se ovo pravilo primenjivati na druge brendove u okviru VW grupe ali najverovatnije će i Audi, Škoda, Seat i drugi u okviru njihove linije prihvatiti ovu strategiju. Pored toga, Sommer navodi da će Volkswagen uložiti oko 5.6 milijardi evra u razvoj novih modela i fabrička postrojenja na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država u naredne četiri godine, a jedan od proizvoda biće proizvodna verzija CrossBlue koncepta, SUV modela sa sedam sedišta koji se očekuje u toku 2016. godine.

foto © Volkswagen
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Seat

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.