Tržište: Volkswagen zabeležio pad prodaje

Izvor: Nacionalna klasa, 18.Apr.2016, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tržište: Volkswagen zabeležio pad prodaje

Prodaja novih automobila u Evropi bila je u porastu za 5,7% prošlog meseca iako je matična marka grupacije Volkswagen zabaležila pad. U zemljama EU i sporazuma EFTA registrovano je 1,75 miliona novih automobila, navodi se u podacima industrijskog udruženja ACEA.

Volkswagen je zabeležio pad prodaje u januaru za 4%, ali je u februaru postigao rast, što je bio nagoveštaj da se gubi efekat afere u vezi sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << manipulisanjem emisijama štetnih gasova iz dizelskih motora.

VW je u martu prodao 1,6% manje automobila nego u istom mesecu prošle godine, iako je u Britaniji, drugom najvažnjem tržištu u Evropi, postigao najbolji rezultat od septembra. Na nivou čitave grupacije, Volkswagen je ostvario rast prodaje za 2,3% prošlog meseca, a najviše su se istakli Audi sa povećanjem za 8% i Škoda sa 6,8%.

U martu je bilo manje radnih dana zbog katoličkog Uskrsa. Grupacija PSA, Ford i General Motors zabaležili su rast u martu za po 2%, 0,6% i 6,4%.

U prva tri meseca ove godine, broj registracija novih vozila u Evropi je povećan za 8,1%, na 3,932 miliona automobila u poređenju sa istim periodom 2015. godine.

Tržišni udeo Volkswagena opao je na 23,4% u martu sa 24,4% u istom mesecu prošle godine. To je najslabiji rezultat nemačkog giganta od 2011. godine.

Volkswagen i dalje ulaže napore da povrati poverenje kupaca posle skandala koji je izbio u septembru prošle godine, kada je otkriveno da je u 11 miliona svojih automobila ugradio softver koji manipulište testovima štetnih gasova.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.