Izvor: Tech-Lifestyle.com, 24.Mar.2024, 13:03

TOP 5 sa CES 2024

Za CES 2024 smo očekivali da ćemo videti veštačku inteligenciju svuda, i nismo bili razočarani. Videli smo više laptopova sa čipovima pokretanim veštačkom inteligencijom, da ne pominjemo višestruke reference na Microsoftovog pomoćnika Copilot. Volkswagen je ugradio ChatGPT u operativni sistem svojih automobila, dok se BMW udružio sa Amazonom kako bi unapredio virtuelnog pomoćnika u automobilu. Walmart je prvi put došao na CES da objavi da ugrađuje generativnu veštačku inteligenciju u svoje online iskustvo kupovine. Čak je i SAG-AFTRA dogovorila posao za veštačku inteligenciju i glumačke nastupe na CES-u.
Samsung Music Frame Samsung Music Frame Linija Samsung Frame televizora, prvi put predstavljena 2017. godine, odlično se maskira kao veliki TV ekran i umetničko delo kada TV ne radi. Samsung Music Frame radi istu stvar, ali za bežične zvučnike. Umesto ekrana, tu je mesto za prikaz umetnosti ili omota albuma koji se lako menjaju.
Ovo ne bi bilo značajno da Music Frame ne zvuči dobro, a zvuči! Music Frame uključuje dva visokotonska zvučnika, dva srednjeg opsega i dva mid-range, a i podržava Dolby Atmos. Takođe je veoma fleksibilan zvučnik, radi samostalno, u paru kao stereo, ili povezan s TV-om kao deo većeg kućnog bioskopskog sistema. Može se čak postaviti na zid. S obzirom na uspeh Samsunga sa Frame TV-ovima, pretpostavljamo da neće dugo čekati da stave Music Frame na tržište.
TCL NXTPAPER 14 Pro TCL NXTPAPER 14 Pro Sa svojim NXPAPER ekranom treće generacije, najnoviji 14-inčni tablet kompanije TCL kombinuje najbolje osobine LCD ekrana i e-Čitača. Dobijate oštar panel rezolucije 2.8K sa svetlim bojama plus poseban nano premaz koji ne samo da smanjuje odsjaj, već i smanjuje višak plave svetlosti dok pruža divnu mat teksturu. I za one koji više vole tradicionalno iskustvo čitanja poput novina, postoji monohromatski režim koji čini da NXTPAPER 14 Pro izgleda kao da ima ekran e-ink. Stoga, iako njegove specifikacije nisu impresivne (MediaTek Dimensity 8020, 12GB RAM-a i 256GB skladištenja), novi tablet TCL-a je jedan od retkih uređaja koji privlači i hardcore tech fanove i tradicionaliste koji još uvek pamte vreme pre nego što je sve postalo digitalno.
ASUS ZenBook Duo ASUS ZenBook Duo ASUS već neko vreme juri san o notebookovima sa dva ekrana, ali se ZenBook Duo izgleda kao njihov najbolji pokušaj do sada. Sastoji se od dva odvojena dela: jedinice sa dualnim ekranom i odvojive Bluetooth tastature. Možete koristiti ZenBook Duo u uobičajenom režimu sa klasičnom preklopnom tastaturom ispred jednog od ekrana. Ali, kada imate više prostora, možete otvoriti ekran da biste imali dva ekrana koji se nalaze jedan iznad drugog (balansirani na ugrađenoj nogari).
ZenBook Duo takođe deluje neverovatno izrađen, i ima vrhunsku hardversku opremu poput Inteovih Core Ultra čipova i prelepim OLED ekranima. Takođe počinje sa razumnih 1,500 dolara, čineći ga laptopom sa dva ekrana za mase.
Withings BeamO Withings BeamO Nikada ne nedostaje zdravstvenih i fitnes tehnologija na CES-u. Ove godine se Withings istakao sa svojim BeamO „multiskopom“ od 250 dolara. Kombinuje senzor telesne temperature, elektrokardiogram, oksimeter i digitalni stetoskop u jedan iznenađujuće lagan potrošački uređaj koji obećava da će olakšati prikupljanje osnovnih zdravstvenih metrika kod kuće. Health Mate aplikacija kompanije sakuplja sve te podatke, koji se mogu zatim poslati lekarima sa nekoliko dodira. Withings takođe traži odobrenje FDA za to da BeamO može otkriti atrijsku fibrilaciju.
BeamO impresionira ne samo svojom svestranošću i pristupačnom cenom, već i potencijalnim uticajem koji bi mogao imati na telemedicinu. Pružanje ključnih metrika lekaru pre poziva ili posete moglo bi im olakšati da vam pruže stručne medicinske savete. A oni sa hroničnim stanjima bi mogli koristiti BeamO da prate zdravstvene podatke dugoročno.
GE Profile pametni unutrašnji dimilica GE Profile Kada je reč o dimljenju mesa kod kuće, vaše opcije su obično ograničene na roštilje na otvorenom koji koriste ugalj, pelet ili drvo. Ako živite na mestu gde vaš stanodavac ne dozvoljava otvorene plamene, kao što su stanovi, onda ste prilično nemoćni. GE Profile dimilica zamenjuje plamene elemente električnim grejanjem i omogućava da dimite meso unutra u sporom procesu.
GE Profile pametna unutrašnja dimilica nije samo marketinški trik. Ona je sposobna da infuzuje značajan ukus dima putem peleta. U vašoj kuhinji neće biti dima koji se širi, jer uređaj sve to hvata svojim sistemom filtracije. Ako vam je potrebno da kuvate dok niste kod kuće, jedna jedinstvena funkcija to omogućava i čuva hranu na bezbednoj temperaturi dok niste spremni za posluživanje. Sa dodatkom Wi-Fi za daljinsko kuvanje i nadgledanje, kulinarskog profila i uputa, kao i Clear Smoke alata za slučaj da otvorite vrata, GE Profile pametna unutrašnja dimilica ima dosta da ponudi različitim nivoima veština.
[td_smart_list_end]
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.