Samsung
Samsung

Samsung je industrijski koncern osnovan u Koreji 1938. godine i prvo se bavio proizvodnjom pirinčanog brašna. Osnivač kompanije je Li Bjon Čholj. Ubrzo potom Li pokušava da proširi svoju delatnost i na druge prehrambene proizvode. Samim tim tako je registrovao brend, učinio je to pod nazivom Samsung Trading Kompani, jer je već uveliko izvozio svoje proizvode u Kinu i SAD. Postoji legenda prema kojoj je Li Bjon na zgarištu svog doma našao pun kovčeg sa novcem pomoću koga je osnovao svoju kompaniju.

Ime kompanije Samsung znači Tri zvezde i dovodi se u vezu sa trojicom sinova, koje je imao osnivač kompanije Lija, posle izvesnog vremena i tadašnjeg svrgavanja predsednika Li je uhapšen. Njegov najmlađi sin je uprkos dalekoistočnoj tradiciji prema kojoj je trebalo da kompaniju nasledi stariji sin, upravljao Samsungom do 2008. godine.
Jedan od najvažnijih trenutaka u istoriji kompanije dogodio se 1969. godine kada je Samsung promenio svoju osnovnu delatnost posle ujedinjenja sa kompanijom Sanijo i počeo da se bavi proizvodnjom crno belih televizora, uglavnom za izvoz, pošto je samo dva odsto Koreanaca sebi moglo da priušti luksuz i tv aparate. Samsung nudi potrošačima proizvode i to televizore, računare i računarsku opremu, audio i video uređaje, uređaje za video nadzor, foto opremu, i belu tehniku. Osnovni moto kompanije jeste da se kreira budućnost zajedno sa stalnim kupcima i poslovnim partnerima.

Koriste se ljudski i ekološki resursi kompanije da bi stvorili proizvode i usluge vrhunskog kvaliteta, dajući pritom sav doprinos globalnom poboljšanju i boljem standardu čovečanstvu celom.
Kompanija raste iz godine u godinu, a posle 2000. godine kada su nastupili i na globalno tržište, vrlo brzo od male kompanije Samsung postali su jedna od vodećih kompanija u svetu za elektroniku i digitalne uređaje, a danas su najveća svetska ekološka kompanija po prodaji proizvoda.
Samsung je proizveo neke od najpopularnijih mobilnih telefona na svetu, baš kao što je najnoviji Gugl smartfon Neksus S. Samsung je jedan od najpoznatijih brendova kada je reč o potrošačkoj elektronici svih vrsta, a ime mu je jednostavnog karaktera. Samsung poznatiji kao Tri zvezde što je odabrano zbog predstavljanja kompanije na način koji podrazumeva veličinu, brojnost i moć.

Prvi proizvodi ove kompanije su bili sušena riba, povrće, voće i rezanci. Iako je logotip kompanije menjan u više navrata, ime je uvek ostalo isto čak i nakon 1987. godine kada je novi čelnik kompanije odlučio da postavi Samsung među prvih pet svetskih proizvođača elektronike.

Samsung proizvodi približno petinu ukupnog izvoza Južne Koreje i prihodi su im veći od mnogih zemalja. 2006. godine Samsung je bio na 35. mestu najvećih svetskih kompanija. Kompanija ima snažan uticaj na južnokorejski ekonomski razvoj, politiku, medije, i kulturu i glavna je pokretačka snaga. Samsung ne proizvodi i prodaje samo telefone i ostale uređaje, Samsung Grupa ima više kompanija različitih delatnosti, od građevine i finansija pa sve do medicine i brodogradarstva. Samsung se sastoji od 80 kompanija i ima 370.000 zaposlenih. Prvi elektronski uređaj koji je ikad napravljen u Samsungu bio je crno beli televizor 1970. godine. Kompanija je rešila da se proširi pa su 1984. godine počeli da proizvode i telefone za automobile. Samsung TV je zabeležio dosta uspeha, od osnivanja kompanije pa do danas Samsung logo je menjan tri puta, a današnja verzija je dizajnirana 1993. godine.
Prve dve verzije su na sebi imale i tri zvezde kao simbol. Samsung SCH 100 je oznaka modela telefona koji je prvi imao CDMA tehnologiju u sebi, a proizveden je 1996. godine iako danas imamo 4G brzine, CDMA je u vreme GSM bio pravo osveženje i napredak kada se govori o mobilnim mrežama.

Samsung je imao prvi pametni sat na svetu, i to još 1999. godine. Ovaj sat je imao mogućnost pozivanja bez uparivanja sa bilo kojim drugim uređajem a nosio je oznaku SPH VP10. Mogao je ostvarivati pozive koji su mogli da traju do devedeset minuta nakon čega bi se baterija praznila. Posedovao je monohromatski LCD ekran i fizičke tastere za navigaciju kroz interfejs. Mnogo pre Ios i Android telefona Samsung je uskočio u posao i biznis sa pametnim telefonima. Napravili su PDA uređaj ali su još ubacili i mogućnost povezivanja i poziva.

Samsung kompanija je prva napravila pametni telefon i to davne 2001. godine. Ovaj uređaj je bio namenjen za američko tržište, radio je na sprint mreži i imao u sebi palm os, i nosio oznaku SPH i300.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: KupiMobilni.com, 22.Maj.2018, 14:53

Samsung Galaxy J4 i J6 telefoni zvanično predstavljeni

Samsung Galaxy J4 i J6 telefoni zvanično predstavljeni

Samsung je zvanično predstavio dva nova mobilna telefona niže odnosno srednje klase.

Detaljnije >>

Izvor: Hi-Files.com, 22.Maj.2018, 11:43

Samsung Galaxy S9 & S9+

Kako unaprediti savršenstvo? EISA je prošle godine za najbolje telefone proglasila Galaxy S8 i S8+. Nije prošlo ni godinu dana i Samsung je morao da lansira novu iteraciju. Koliko...

Detaljnije >>

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2018, 10:04

Otkriveni detalji novog Samsunga srednje klase

Novi Samsungov smartfon Galaxy J8 za osnovu ima novi Galaxy A6+, s tim što je dosta jeftiniji. Prodaja ovog uređaja počinje u Indiji i to po cijeni od oko 240 evra.. U jednodelno kućište, napravljeno od polikarbonata, ugrađen je 6-inčni Super AMOLED ekran rezolucije 720p+. Telefon pokreće 14nm Snapdragon 450 čipset, koga napaja baterija od 3500mAh. Sistem od dvije zadnje kamere sastoji se od glavnog senzora od 16MP, sa otvorom blende f/1.7,...

Detaljnije >>

Izvor: B92, 22.Maj.2018, 09:25

Otkriveni detalji novog Samsunga srednje klase

Otkriveni detalji novog Samsunga srednje klase

Novi Samsungov smartfon Galaxy J8 za osnovu ima novi Galaxy A6+, s tim što je dosta jeftiniji. Prodaja ovog uređaja počinje u Indiji i to po ceni od oko 240 evra.. U jednodelno kućište, napravljeno od polikarbonata, ugrađen je 6-inčni Super AMOLED ekran rezolucije 720p+. Telefon pokreće 14nm Snapdragon 450 čipset, koga napaja baterija od 3500mAh. Sistem od dve zadnje kamere...

Detaljnije >>

Izvor: Mondo, 21.Maj.2018, 14:47

Samsung vratio mini model: Lep, skup, sličan S8

S obzirom na to da košta skoro kao Galaxy S8 i Galaxy S9, nije nam jasno šta je Samsung želeo da uradi s modelom Galaxy S Light Luxury.. Da će se prodavati kao alva ne verujemo, ali da je lep i moćan - jeste! Samsung Galaxy S Light Luxury, novi mini smartfon Galaxy S serije (koji nismo videli od Galaxy S5 modela), najavljen je 21. maja zvanično u Kini po ceni od oko 535 evra. Apple OPET tužio Samsung, traži milijardu dolara.

Detaljnije >>

Izvor: KupiMobilni.com, 21.Maj.2018

Samsung Galaxy J4 (2018) specifikacija

Samsung Galaxy J4 (2018) specifikacija

Samsung Galaxy J4 (2018) mobilni telefon namenjen je manje zahtevnim korisnicima.  

Detaljnije >>

Izvor: Domino Magazin, 21.Maj.2018

Samsung ima najbolju reklamu IKAD

Proziva Apple čistom istinom The post Samsung ima najbolju reklamu IKAD appeared first on Domino magazin.

Detaljnije >>