Samsung
Samsung

Samsung je industrijski koncern osnovan u Koreji 1938. godine i prvo se bavio proizvodnjom pirinčanog brašna. Osnivač kompanije je Li Bjon Čholj. Ubrzo potom Li pokušava da proširi svoju delatnost i na druge prehrambene proizvode. Samim tim tako je registrovao brend, učinio je to pod nazivom Samsung Trading Kompani, jer je već uveliko izvozio svoje proizvode u Kinu i SAD. Postoji legenda prema kojoj je Li Bjon na zgarištu svog doma našao pun kovčeg sa novcem pomoću koga je osnovao svoju kompaniju.

Ime kompanije Samsung znači Tri zvezde i dovodi se u vezu sa trojicom sinova, koje je imao osnivač kompanije Lija, posle izvesnog vremena i tadašnjeg svrgavanja predsednika Li je uhapšen. Njegov najmlađi sin je uprkos dalekoistočnoj tradiciji prema kojoj je trebalo da kompaniju nasledi stariji sin, upravljao Samsungom do 2008. godine.
Jedan od najvažnijih trenutaka u istoriji kompanije dogodio se 1969. godine kada je Samsung promenio svoju osnovnu delatnost posle ujedinjenja sa kompanijom Sanijo i počeo da se bavi proizvodnjom crno belih televizora, uglavnom za izvoz, pošto je samo dva odsto Koreanaca sebi moglo da priušti luksuz i tv aparate. Samsung nudi potrošačima proizvode i to televizore, računare i računarsku opremu, audio i video uređaje, uređaje za video nadzor, foto opremu, i belu tehniku. Osnovni moto kompanije jeste da se kreira budućnost zajedno sa stalnim kupcima i poslovnim partnerima.

Koriste se ljudski i ekološki resursi kompanije da bi stvorili proizvode i usluge vrhunskog kvaliteta, dajući pritom sav doprinos globalnom poboljšanju i boljem standardu čovečanstvu celom.
Kompanija raste iz godine u godinu, a posle 2000. godine kada su nastupili i na globalno tržište, vrlo brzo od male kompanije Samsung postali su jedna od vodećih kompanija u svetu za elektroniku i digitalne uređaje, a danas su najveća svetska ekološka kompanija po prodaji proizvoda.
Samsung je proizveo neke od najpopularnijih mobilnih telefona na svetu, baš kao što je najnoviji Gugl smartfon Neksus S. Samsung je jedan od najpoznatijih brendova kada je reč o potrošačkoj elektronici svih vrsta, a ime mu je jednostavnog karaktera. Samsung poznatiji kao Tri zvezde što je odabrano zbog predstavljanja kompanije na način koji podrazumeva veličinu, brojnost i moć.

Prvi proizvodi ove kompanije su bili sušena riba, povrće, voće i rezanci. Iako je logotip kompanije menjan u više navrata, ime je uvek ostalo isto čak i nakon 1987. godine kada je novi čelnik kompanije odlučio da postavi Samsung među prvih pet svetskih proizvođača elektronike.

Samsung proizvodi približno petinu ukupnog izvoza Južne Koreje i prihodi su im veći od mnogih zemalja. 2006. godine Samsung je bio na 35. mestu najvećih svetskih kompanija. Kompanija ima snažan uticaj na južnokorejski ekonomski razvoj, politiku, medije, i kulturu i glavna je pokretačka snaga. Samsung ne proizvodi i prodaje samo telefone i ostale uređaje, Samsung Grupa ima više kompanija različitih delatnosti, od građevine i finansija pa sve do medicine i brodogradarstva. Samsung se sastoji od 80 kompanija i ima 370.000 zaposlenih. Prvi elektronski uređaj koji je ikad napravljen u Samsungu bio je crno beli televizor 1970. godine. Kompanija je rešila da se proširi pa su 1984. godine počeli da proizvode i telefone za automobile. Samsung TV je zabeležio dosta uspeha, od osnivanja kompanije pa do danas Samsung logo je menjan tri puta, a današnja verzija je dizajnirana 1993. godine.
Prve dve verzije su na sebi imale i tri zvezde kao simbol. Samsung SCH 100 je oznaka modela telefona koji je prvi imao CDMA tehnologiju u sebi, a proizveden je 1996. godine iako danas imamo 4G brzine, CDMA je u vreme GSM bio pravo osveženje i napredak kada se govori o mobilnim mrežama.

Samsung je imao prvi pametni sat na svetu, i to još 1999. godine. Ovaj sat je imao mogućnost pozivanja bez uparivanja sa bilo kojim drugim uređajem a nosio je oznaku SPH VP10. Mogao je ostvarivati pozive koji su mogli da traju do devedeset minuta nakon čega bi se baterija praznila. Posedovao je monohromatski LCD ekran i fizičke tastere za navigaciju kroz interfejs. Mnogo pre Ios i Android telefona Samsung je uskočio u posao i biznis sa pametnim telefonima. Napravili su PDA uređaj ali su još ubacili i mogućnost povezivanja i poziva.

Samsung kompanija je prva napravila pametni telefon i to davne 2001. godine. Ovaj uređaj je bio namenjen za američko tržište, radio je na sprint mreži i imao u sebi palm os, i nosio oznaku SPH i300.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 25.Sep.2017, 13:09

YouTube-ov izbor najboljih svetskih bumper oglasa #1

YouTube-ov izbor najboljih svetskih bumper oglasa #1

YouTube je napravio listu najboljih svetskih reklama od šest ili manje sekundi. Samsung #GalaxyS8Plus #GalaxyS8 – Pre-book offer (6 sec). . Brand – Samsung; Creative Agency – Cheil; Media Agency – Cheil. 2017 맘스터치 불사치킨 광고 ‘양’ ver 5초.

Detaljnije >>

Izvor: Capital.ba, 25.Sep.2017

M:tel – U ponudi “Samsung galaksi nout osam”

BANJALUKA, U ponudi “M:tel” kompanije je “Samsung galaksi nout osam”, koji korisnici usluga ove kompanije mogu dobiti po cijeni od jedne KM uz tarifni model “Moj miks VIP”. Iz kompanije “M:tel” saopšteno je da “Samsung galaksi nout osam” ima najveći ekran u nout serijama do sada, ali da je zbog izduženog kućišta pogodan za držanje u jednoj ruci. Ekran je dijagonale 6,3 inča, a njegova rezolucija i tehnologija omogućavaju korisnicima...

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Sep.2017, 10:28

OTKRIVAMO: KAKO DO NOVE TOYOTE ILI TELEFONA SAMSUNG S8?

OTKRIVAMO: KAKO DO NOVE TOYOTE ILI TELEFONA SAMSUNG  S8?

Lepe vesti. Nema te šoping liste posle koje možete da kažete da ste sve kupili. Uvek vam nedostaje još jedan par cipela, neka majica ili možda baš novi automobil i mobilni telefon. Tim povodom, BIG FASHION ima lepu vest za vas. U okviruvelike nagradne igre "U BIGU KUPUJEŠ, AUTU SE RADUJEŠ" koja traje od 7. do 30. septembra, svi posetioci koji u tom periodu ostvare kupovinu u BIG FASHION centru od preko 2000 dinara imaju mogućnost da osvoje neku od sjajnih nagrada...

Detaljnije >>

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 21.Sep.2017, 08:36

5 najzanimljivijih TV reklama koje su emitovane tokom prenosa dodele Emmy nagrada

5 najzanimljivijih TV reklama koje su emitovane tokom prenosa dodele Emmy nagrada

AdWeek je izdvojio pet najinteresantnijih reklama koje su prikazane tokom televizijskog prenosa dodele Emmy nagrada u nedelju uveče. Apple Watch, ‘Roll’. . Netflix, ‘Netflix Is a Joke’. . Samsung Galaxy Note8,...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 20.Sep.2017, 10:01

OTKRIVAMO: Kako do nove Toyote ili telefona Samsung S8?

OTKRIVAMO: Kako do nove Toyote ili telefona Samsung S8?

Nema te šoping liste posle koje možete da kažete da ste sve kupili. Uvek vam nedostaje još jedan par cipela, neka majica ili možda baš novi automobil i mobilni telefon.. Tim povodom, BIG FASHION ima lepu vest za vas. U okviru velike nagradne igre "U BIGU KUPUJEŠ, AUTU SE RADUJEŠ" koja traje od 7. do 30. septembra, svi posetioci koji u tom periodu ostvare kupovinu u BIG FASHION centru od preko 2000 dinara imaju mogućnost da osvoje neku od sjajnih...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 19.Sep.2017, 10:26

BLIC KOLUMNA Milan Vujović: Kreirajte velika dela uz Samsung Galaxy Note 8

BLIC KOLUMNA Milan Vujović: Kreirajte velika dela uz Samsung Galaxy Note 8

Svesni smo da naši korisnici imaju različite potrebe i želje, dok industrija tehnologije svakodnevno napreduje. Ono što je danas inovacija i novitet, sutra postaje normalna svakodnevica. Zato redovno osluškujemo potrebe korisnika i kreiramo takve uređaje koji su korisni i odgovarajući za svakoga od njih.. Istraživanja pokazuju da osam od deset Note korisnika kaže da obožava svoj uređaj. Oko 85 odsto njih tvrdi da su ponosni vlasnici svog telefona i da ga preporučuju svojim...

Detaljnije >>

Izvor: KupiMobilni.com, 19.Sep.2017

Samsung Galaxy S9 će snimati 1000 frejmova u sekundi?

Samsung Galaxy S9 će snimati 1000 frejmova u sekundi?

Sony je ne tako davno predstavio svoje Xperia XZ1 i Xperia XZ1 Premium telefone, koji imaju triple-layer kamera senzore sposobne da snimaju u 1000 frejmova u sekundi, kako...

Detaljnije >>