Troicki: Adrija tur epicentar sporta, naše novo svetlo na kraju tunela

Izvor: RTS, 27.Maj.2020, 18:28

Troicki: Adrija tur epicentar sporta, naše novo svetlo na kraju tunela

Srpski teniser Viktor Troicki izjavio je da je srećan što će biti deo regionalnog humanitarnog turnira Adrija tura, koji oragnizuje najbolji igrač sveta Novak Đoković.
"Izuzetno sam srećan što ću biti deo teniskog spektakla Adrija tura, zaista će ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << takmičenje biti naše novo svetlo na kraju tunela, u kojem se, nažalost, našla cela planeta usled pandemije koronavirusa. Uz ekipu igrača koja će uzeti učešće na ovom spektaklu uvek je čast i zadovoljstvo igrati i naći se u njihovom društvu, posebno u rodnom gradu. Nisam igrao pred domaćom publikom u Beogradu još od Dejvis kupa 2017, kada smo se u 'Pioniru' sastali sa Španijom", rekao je Troicki.

On se zahvalio svom "prijatelju, bratu i već više od 20 godina teniskom saborcu širom meridijana Novaku Đokoviću" na pozivu da bude u društvu top 10 igrača sveta na humanitarnom turniru čiji je on idejni tvorac, organizator i realizator.
"Svaka mu čast na svemu što radi i čini kako za tenis na planetarnom nivou, tako i sliku Srbije na svetskoj mapi. Nema sumnje, mečevi u Beogradu će biti epicentar sportskog svetskog zbivanja 13. i 14. juna, biće to događaj kojim ćemo se svi ponositi – ceo život."
Pored Troickog na turniru će učestovati Saša Zverev, Dominik Tim i Grigor Dimitrov.
"To su sjajni teniseri, ali nezgodni protivnici, svakog odlikuje sopstveni stil igre i oružja u vidu udaraca koji su samo njima svojstveni. Na kraju krajeva, zato i jesu to što jesu, sam svetski vrh sporta kojim nam je svima životni poziv, a oni su esencija ovog sporta. Novak je neprikosnoven, a ostatak ekipe su isto igrači sa kojima uvek moraš dati svaki atom snage kako bi napravio šansu da iz bitke izađeš kao pobednik. Svi znaju moju igru, znaju da ja, ma ko bio sa druge strane mreže ne polažem oružje pre bitke, već da uvek ulazim i igram sa svim žarom - tako će biti i ovaj put, ja ovaj turnir shvatam kao i svaki profesionalni, verujem da ću biti na visini zadatka."
Turnir je humanitarnog karaktera i svi teniseri se odriču zarade, odnosno uplatiće sredstva u neku dobrotvornu ustanovu.
"Još jedna divna karakteristika ovog takmičenja, uz to što će okupiti svetske zvezde, što će se vrhunski svetski tenis nakon teških meseci za ceo svet igrati u našem Beogradu i što će sav prihod ići za nešto što je humano, za pomoć nekome kome će taj naš proliveni znoj na terenu značiti mnogo, a nama će srca biti puna jer smo uradili nešto veoma vredno i dobro", rekao je Troicki i dodao da je on u dobroj fazi tempiranja forme posle pauze zbog koronavirusa.
Upitan je i na kojim će sve turnirima učestovati na Adrija turu.
"Beograd je siguran, verujem da ću biti deo tima i u Banjaluci za koju me vežu divna sećanja. Tamo sam igrao finale čelendžera 2005, zatim upravo sa Novakom egzibiciju 2009, dok sam 2014. osvojio čelendžer koji mi je u tom trenutku mnogo značio kako za bodove, samopouzdanje, tako i povratak na veliku scenu. Banjaluka će uvek imati posebno mesto u mom srcu", zaključio je Troicki.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Troicki: "Adria Tour" će biti epicentar svetskog zbivanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2020

Srpski teniser Viktor Troicki izjavio je da je srećan što će biti deo regionalnog humanitarnog turnira "Adria toura", koji organizuje najbolji igrač sveta Novak Đoković..."Izuzetno sam srećan što ću biti deo teniskog spektakla Adria Tour-a, zaista će ovo takmičenje biti naše novo svetlo na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.