Izvor: Nezavisne Novine, 12.Maj.2017, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalifornijski policajci dobili 'pojačanje' od 740 konjskih snaga

Policijski park u Riversajdu, u Kaliforniji, bogatiji je za moćni Ford Mustang koji je za organe reda u tom gradu unaprijedila kompanija Saleen Automotive.

Automobil koji već samom svojom pojavom treba da djeluje preventivno na potencijalne prekršitelje zakona, ispod haube ima 5.0 litarski V8 sa kompresorom koji isporučuje 740 konjskih snaga i razvija 812 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Vozilo je zasnovano na standardnom Mustangu, a firma Saleen je osim unaprjeđenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pogonske jedinice modifikovala i sistem oslanjanja i ugradila znatno jače kočnice.

U toj kompaniji kažu da je riječ o jednom od najbržih policijskih automobila svih vremena i upozoravaju bjegunce da nemaju nikakve šanse da pobjegnu ako ih pojuri ovo patrolno vozilo, a policajci koji će voziti ovaj Ford Mustang prošli su specijalnu dodatnu obuku.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.