UKRAJINSKA KRIZA: Šolc se protivi upotrebi zapadnog oružja za napad na Rusiju; Rusi zauzeli selo Berestovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2024, 08:23

UKRAJINSKA KRIZA: Šolc se protivi upotrebi zapadnog oružja za napad na Rusiju; Rusi zauzeli selo Berestovo

Rat u Ukrajini – 822. dan. Broj poginulih u jučerašnjem ruskom granatiranju hipermarketa "Epicentar" porastao je na 12, dok su najmanje 43 osobe ranjene, saopštilo je Regionalno tužilaštvo. Sa druge strane, u Belgorodu su ubijene tri osobe, a deset povređeno, posle raketnog napada vojske Ukrajine, saopštava Kremlj. Mađarska je blokirala isplatu ruskog novca za kupovinu oružja za Ukrajinu, navodi Fajnenšal tajms.
Ukrajinski grad Harkov je granatiran više puta – poginulo je najmanje šest osoba u napadu na hipermarket, a više od 40 je povređeno, saopštio je šef Harkovske vojne oblasti Oleg Sinegubov.
Nakon udara ruskih snaga na prodavnicu, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je pozvao svetske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŽESTOK RUSKI VAZDUŠNI NAPADI Odjekuju eksplozije širom Ukrajine, naređena hitna evakuacija, Rusija poslala BOMBARDERE I "KINŽALE", raste broj povređenih u Harkovu

Izvor: Blic, 26.Maj.2024

Ruska vojska je tokom tokom protekle noći i jutra izvele veliki vazdušni napad na Ukrajinu, uzrokujući eksplozije u više oblasti te zemlje. U napadima je povređeno najmanje troje ljudi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.