Toyota sprema ofanzivu na najveće svetsko tržište

Izvor: B92, 19.Avg.2018, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toyota sprema ofanzivu na najveće svetsko tržište

Donedavno najveći proizvođač automobila na svetu planira da početkom naredne decenije u Kini prodaje 2 miliona vozila godišnje.

Kako bi ostvarila taj cilj, Toyota će najpre povećati proizvodne kapacitete u svojim kineskim pogonima Guangžu i Tjanđin za oko 20%, prenosi Rojters.

Tako bi japanski proizvođač u svojim pogonima u Kini godišnje izrađivao 240.000 automobila više nego do sada. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Toyota u fabrikama Guangžu i Tjanđin trenutno raspolaže sa ukupnim proizvodnim kapacitetom od 1,16 miliona vozila godišnje. U planu je da se u pogonu Tjanđin godišnje sklapa 10.000 čisto električnih automobila i 110.000 plug-in hibridnih vozila.

Kapaciteti u Guangžuu takođe će biti povećani u pravcu proizvodnje električnih i hibridnih vozila.

Kineske vlasti najavile su da će za strane proizvođače automobila koji imaju fabrike u toj zemlji u 2018. ukinuti ograničenje broja proizvedenih automobila na godišnjem nivou, kada su u pitanju električna i plug-in hibridna vozila.

Dve godine kasnije, 2020, biće ukinuto i ograničenje u proizvodnji komercijalnih vozila, a 2022. i za sve druge vrste automobila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Toyota sprema ofanzivu na kinesko tržište

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Avg.2018, 08:00

Donedavno najveći proizvođač automobila na svijetu planira da početkom naredne decenije u Kini prodaje 2 miliona vozila godišnje...Kako bi ostvarila taj cilj, Toyota će najprije povećati proizvodne kapacitete u svojim kineskim pogonima Guangžu i Tjanđin za oko 20 %, prenosi Rojters...Tako bi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.