Kompanije Toyota i Mazda rade na električnom vozilu dimenzija kao BMW i3

Izvor: Moto.rs, 06.Jun.2015, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanije Toyota i Mazda rade na električnom vozilu dimenzija kao BMW i3

Toyota i Mazda su nedavno ušle u proces međusobnog dugoročnog partnerstva pri čemu su počeli da se pojavljuju neki novi detalji o tome kako bi ovo vozilo moglo da izgleda.

Toyota prema informacijama koje su dostupne razvija Prius bazirani crossover koji će biti pokretan Mazda-inim 1.5L Skyactiv-D dizel motorom. Dok ništa nije zvanično, jedan od izvora ukazuje da će ovaj model moći da pređe >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << sličnu kilometražu kao i Prius ali da će ponuditi daleko bolje iskustvo vožnje. Crossover bi mogao da može da pređe preko 80km jednim punjenjem rezervoara. Kompanije takođe prema glasinama rade na električnom vozilu koje bi po dimenzijama moglo da bude slično BMW i3 modelu. Malo toga je poznato o ovom modelu i, ali je on navodno dizajniran da se dopadne američkim i japanskim kupcima.

foto © Toyota
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na Moto.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.