Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jan.2020, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmoro uhapšenih u Moskvi na skupu u znak sećanja na ubijenog advokata i novinarku

Ruska policija je danas u Moskvi uhapsila osam učesnika skupa u znak sećanja na advokata i novinarku koji su ubijeni pre 11 godina, saopštila je nevladina grupa OVD-Info.

Ta grupa koja beleži slučajeve represije u Rusiji za sada nije saopštila pod kojim optužbama su uhapšeni učesnici skupa na kojem je bilo oko 1.500 ljudi.

Oni su danas obeležili 11. godišnjicu ubistva advokata Stanislava Markelova >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji je branio političke aktiviste i novinarke Anastasije Baburove.

Markelov i Baburova su ubijeni neposredno posle konferencije za novinare na kojoj je advokat objavio da će tražiti poništenje odluke o prevremenom puštanju iz zatvora ruskog vojnika osuđenog za silovanje i ubistvo devojke u Čečeniji.

Za ubistvo Markelova i Baburove jedan ruski nacionalista je osuđen na doživotni zatvor.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osmoro uhapšenih u Moskvi na skupu u znak sećanja na ubijenog advokata i novinarku

Izvor: B92, 19.Jan.2020

Ruska policija je u Moskvi uhapsila osam učesnika skupa u znak sećanja na advokata i novinarku koji su ubijeni pre 11 godina, kaže nevladina grupa OVD-Info...Ta grupa koja beleži slučajeve represije u Rusiji za sada nije saopštila pod kojim optužbama su uhapšeni učesnici skupa na kojem je bilo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.