Izvor: MozzartSport.com, 13.Apr.2021, 09:34

Zvanično: Perez 2025! Čekaju se bombe Mbape i Haland kao Kristijano i Kaka 2009, fokus na finansijskom miru i čuvanju oreola najvećeg kluba

Španski biznismen bez opozicije do novog predsedničkog mandata, nastavlja se realizacija megalomanskog plana za još snažniji Real

Bilo je svima jasno i mnogo ranije, ali od sinoć je postalo zvanično – vladavina Florentina Pereza nastaviće se i tokom naredne četiri godine!

Nedugo po isteku roka za prijem zvaničnih kandidatura za klupske izbore obelodanjeno je da će španski biznismen biti predsednik Kraljevskog kluba i naredne četiri godine pošto ni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ovog puta nije imao opoziciju iako se prethodnih sedmica najavljivalo da će je ipak biti. Na kraju ipak niko nije podneo zvaničnu kandidaturu u predviđenom roku, zbog čega je u noći između ponedeljka i utorka potvrđen novi mandat čoveka koji je postavio Real Madrid na stub najvećeg kluba planete.

Sreda, 21.00: (2,05) Liverpul (3,45) Real Madrid (3,60)

Perez jelogično jedini uspeo da obezbedi potreban novac za kandidaturu u iznosu od 15 odsto klupskog budžeta. Madridski dnevnik Marka tvrdi da je u pitanju suma od 92.500.000 evra, As pak piše da je suma daleko veća i iznosi 125.000.000 evra, što je ekvivalent onoga što je Đoan Laporta morao da unese u klupsku kasu kako bi se zvanično potvrdile njegove namere da se nađe na izborima. Suma od približno 100.000.000 evra će se iskoristiti u slučaju da Real Madrid bude poslovao u minusu, a kao jedna od tri glavne stavke u novom Perezovom mandatu biće da klub bude ekonomski stabilan čak i u najtežim vremenima za ljudstvo u novijoj istoriji.

Real Madrid je tokom ovih godinu i kusur dana korona pandemije pretrpeo teške finansijske udarce koji su ipak ublaženi odgovornom politikom štednje. Zbog toga su gubici u protekloj godini iznosili “samo“ 70.000.000 evra što i nije toliko strašno gledajući kako je konkurencija širom evropskog kontinenta prošla. Fudbalska sekcija Reala se odlučila da u vreme najveće krize ne troši ni cent za dovođenje novih igrača vodeći se razmišljanjem da ne bi bilo pravedno da se od igrača i stručnog štaba traže smanjenja plate, a onda novac troši za velike poslove. A Florentino Perez samo takve voli... Madridski listovi smatraju da će i pomenuti minus biti nadoknađen u slučaju da ekipa prihvati novo privremeno smanjenje primanja od oko deset odsto, baš kao što je to učinjeno pre bezmalo godinu dana.

Ako se bude doveo u potrebnu finansijsku ravan, očekuje se da bi Florentino Perez i ovog leta mogao da zapali transfer pijacu baš kao što bi to radio svaki put kada bi dobio poverenje. Podsetimo, ključnu ulogu u izborima 2000. godine kada je sa vlasti svrgao Lorenza Sanza bilo je obećanje da će iz Barselone dovesti Luisa Figa što je i uradio u jednom od najkontroverznijih poslova novijeg doba. Posle reizbora 2004. Perez je kompletirao prve Galaktikose kupovinom Majkla Ovena iz Liverpula, ali je ipak najveći bum napravio na početku drugog predsedničkog mandata 2009. Tada je razbio konkurenciju širom Evrope dovođenjem Kristijana Ronalda i Kake u roku od nekoliko dana za preko 160.000.000 evra! Posle reizbora 2013. Kraljevskom klubu obezbedio je potpis Gereta Bejla za 101.000.000 evra čime je srušio rekord postavljen kada je Ronaldo prelazio iz Mančester junajteda za 94.000.000 evropskih novčanica.

Upravo zbog svega navedenog fudbalska Evropa ne može da dočeka leto pred nama kako bi se videlo koga će poznati španski megaloman uspeti da angažuje. Dve glavne mete leta su Kilijan Mbape i Erling Haland, s tim što je šampion sveta s Francuskom meta #1! Uprkos svim pričama sportskog direktora PSŽ Leonarda da veruje u dva najveća klupska potpisa narednih meseci Mbape i dalje ne reaguje na predloge novog ugovora jer navodno čeka taj poziv iz Madrida koji bi ga verovatno učinio jednim od najplaćenijih fudbalera sveta. Mbape je Perezova tiha patnja već četiri godine i navodno je sada spreman da ide do kraja kako bi ga učinio centralnom figurom novog klupskog projekta poznatog kao Galaktikosi 3.0.

Ma koliko čudno ili ludo zvučalo, u ovom trenutku Mbape je bliži potpisu za Real od Halanda. Razlog tome je odluka kontroverznog agenta Mina Rajole i oca norveškog napadača Alf Ingea da krenu na turneju po Evropi gde se od klubova traže jasno iscrtane konture projekta i kakvo će Halandovo mesto biti u istom. To se navodno ljudima iz Madrida nije dopalo, iako su se razgovori dve strane dogodili pre dve sedmice. Rajola cilja da njegov najveći biser postane prvi igrač sa platom od milion evra sedmično, što je čak i za Realove standarde mnogo novca, uzimajući u obzir Dortmundove zahteve za obeštećenje koji iznose 150.000.000 evra u ovom trenutku. Perez je odavno svima jasno stavio do znanja da je Haland profil napadača kakvog želi u Realu i kao naslednika Karima Benzeme, s tim što bi u ovom trenutku to bio finansijski preveliki zalogaj čak i za Kraljevski klub.

U Perezovom tefteru nalaze se još neka interesantna imena poput supertalentovanog veziste Rena Eduarda Kamavinge ili Bajernovog univerzalca Davida Alabe, dok je takođe fokus na zadržavanju legendarnog kapitena Serhija Ramosa. Razgovori s njim oko novog ugovora nisu dosad urodili plodom zbog neslaganja dve strane oko forme novog ugovora i finansijskog dela. Real traži da Ramos pristane na smanjenje plate od bar 10 odsto, što španski defanzivac ne prihvata. Iz sličnih razloga Real gotovo izvesno ostaje i bez Lukasa Vaskeza, koga Bajern Minhen želi u svojim redovima i transfer je jako blizu ozvaničenja.

Što se sportskog sektora tiče ideja Florentina Pereza i njegove desne ruke Hozea Anhela Sančeza, inače generalnog direktora Reala, jeste da se u fudbalskom i košarkaškom klubu zadrže tvorci najvećih klupskih uspeha u novijoj istoriji – Zinedin Zidan i Pablo Laso. Real je Lasu već dao novi ugovor na iznenađenje javnosti jer se verovalo da je možda sada pravi trenutak za rekonstrukciju, a plan je da se isto uradi i sa Zidanom uprkos spekulacijama o odlasku ovog leta.

Na kraju Perezov najveći plan je modernizacija stadiona koja se uveliko sprovodi u delo. Real Madrid će do kraja 2022. ili najkasnije početka 2023. godine dobiti pravo remek-delo od stadiona futurističkog izgleda koji će zaseniti sve druge sportske objekte na planeti. Podsetimo, Real se za realizaciju ovog projekta zadužio u investcionoj banci Goldman Saks, a očekuje se da će Santjago Bernabeu u budućnosti klubu donositi prihode od minimum 200.000.000 evra od prodaje ulaznica, sponzorskih ugovora, turističkih tura i izdavanja VIP loža. Pokretni krov i specijalni sistem zaštite travnjaka daće mogućnost da se na stadionu odvijaju razni kulturno-umetnički događaji što će još više podići atraktivnost Realovog doma. Procenjuje se da će u budućnosti više od 80 odsto organizovanih tura za turiste uključivati i posetu stadionu, što će biti deo velikog plana dalje promocije Real Madrida.

Florentino Perez nema nameru da odustane i želi dalje da pomera granice!

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.