OKONČANA DRAMA U GRUPI B: Englezi i Amerikanci idu u 1/8 finala, Velšani i Iranci mogu kući

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2022, 23:13

OKONČANA DRAMA U GRUPI "B": Englezi i Amerikanci idu u 1/8 finala, Velšani i Iranci mogu kući

Blistao Markus Rašford.

Reprezentacije Engleske i SAD obezbedile su plasman u 1/8 finala Svetsko prvenestva u Kataru iz grupe "B". Gordi Albion je savladao Vels sa 3:0, dok su Amerikacni bili bolji od Irana sa 1:0.

U velikom ostrvskom derbiju pobednik je odlučen u drugom poluvremenu. Vels je odolevao u prvih 45 minuta, iako su Englezi imali posed lopte od čak 74%.

VELS -ENGLESKA 0:3 (0:0)

Rašford 50, 68 Foden 52
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Na početku drugog dela igru je napustio kapiten Velšana Geret Bejl i to kao da je bio uvod u poraz njegovog tima. Već u 50. minutu Markus Rašford doveo je Engleze u vođstvo, a 52. minutu Fil Foden povećao je na nedostižnih 2:0. Iako je sve bilo rešeno raspoloženi Rašford postigao je još jedan gol za Engleze, inače svoj treći na Mundijalu u Kataru.

Mnogo više očekivalo se od duela Irana i SAD. Iako je Irancima bio dovoljan bod za plasman u osminu finala, odigrali su veoma lošu utakmicu.

IRAN - SAD 0:1 (0:1)

Pulišić 38

Iranci u prvom poluvremenu nisu uputili bukvalno nijedan šut prema golu rivala. Amerikanci su bili daleko ofanzivniji i opasniji. Nagrada za takav pristup igri stigla je u 38. minutu kad je Kristijan Pulišić sjajno reagovao na asistenciju Seržinja Desta i pogodio mrežu Irana

Probudili su se Iranci u drugom delu, zaigrali bolje, što nije bilo teško posle svega viđemnog u prvih 45 minuta, ali ništa konkrentije nisu uspeli da urade. Sudija Lahoz produžio je utakmicu za čak dvet minuta i baš u 93. minutu Iranci su imali zlatnu šansu. Morteza Pouraliganji iz izgledne pozicije šutirao glavom tik pored stative. U 99. minutu Iranci su tražili penal, ali je španski sudija samo odmahnuo rukom i ubrzo svirao kraj utakmice.

U mečevima 1/8 finala Svetskog prvenstva u Kataru, reprezentacija Engleske igraće protiv Senegala, dok će selekcija SAD odmeriti snage sa Holandijom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.