Nesprovođenje mera i novi sojevi uticali na pogoršanje epidemiološke situacije u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2021, 11:26

Nesprovođenje mera i novi sojevi uticali na pogoršanje epidemiološke situacije u Srbiji

Epidemiološka situacija u Srbiji pogoršana je zbog kombinacije nesprovođenja epidemioloških mera i prisustva novih sojeva koronavirusa u zemlji, rekao je danas za RTS direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Marijan Ivanuša.

Najnovijim presekom stanja u Srbiji registovan je 4.491 slučaj zaraze, a Ivanuša je ocenio da taj broj može brzo da poraste na 8.000 i da ugrozi zdravstveni sistem.

Naveo je da je teško izračunati koliki procenat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << građana treba da bude vakcinisan da bi se ostvario kolektivni imunitet i istakao da je prerano govoriti o tome.

Naročito imajući u vidu pojavu virusa koji se lakše prenosi. Ako se virus lakše prenosi, onda treba da bude više vakcinisanih, ukazao je Ivanuša.

Ivanuša je naveo da će u Srbiju putem programa Kovaksa prve vakcine u najboljem slučaju doći u martu i dodao da je Srbija uradila sve kako bi to bilo ostvareno.

Do problema u tom programu je došlo zbog nekih regulatornih uslova i nestašice vakcina, objasnio je on i dodao da su tek pre nekoliko dana prve vakcine distribuirane u Africi.

Na pitanje o "kovid pasošima", čije se uvođenje pominje u Evropskoj uniji, Ivanuša je rekao da je stav SZO da je prerano o tome govoriti, pre svega zbog nedostatka vakcina.

Ivanuša je naveo da bi se uvođenjem tih pasoša pravile razlike između ljudi, što, nikako nije prihvatljivo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"BROJ MOŽE DA PORASTE I NA 8.000" Direktor SZO u Srbiji upozorava na nagli skok broja zaraženih koronom, i otkriva šta je RAZLOG

Izvor: Blic, 04.Mar.2021

Epidemijska situacija u Srbiji pogoršana je zbog kombinacije nesprovođenja preventivnih mera i prisustva novih sojeva koronavirusa u zemlji, navodi za RTS direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Marijan Ivanuša.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.