Izvor: MozzartSport.com, 16.Maj.2021, 10:05

Foto-finiš borbe za opstanak: Javor i Radnički strepe i sa pobedama

Pet superligaša u borbi za tri mesta

Uzbudljiva i neizvesna superligaška trka uoči poslednjeg kola svela se na borbu pet klubova za tri mesta koja garantuju opstanak, te će u sredu od 18.30 časova posebna pažnja biti usmerena na četiri duela od kojih jedan predstavlja direktan okršaj rivala u borbi za opstanak.

Susret Voždovca i Javora predstavljaće direktan okršaj kandidata za ispadanje, a u slučaju da Javor ne stigne do celog plena narednu sezonu će dočekati >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u prvoligaškom društvu. Sa druge strane Zmajevi će i eventualnim remijem ostaviti iza sebe Ivanjičane, ali im takav scenario ne garantuje mesto van opasne zone ukoliko Radnički, Novi Pazar i Rad stignu do pobeda, te je Voždovcu jedina sigurna karta za elitu naredne sezone pobeda u poslednjem kolu.

Tri boda u 38. kolu garantovala bi opstanak i Radu koji ide u goste Spartaku, ali i Novom Pazaru čiji će rival biti Napredak. Činjenica da su rivali Graževinara i Pazaraca već osigurali opstanak olakšava im posao, a na ruku im ide i to što poslednju prepreku dočekuju u boljoj poziciji od Radničkog iz Niša.

Klub sa Čaira na gostovanju Zlatiboru u prethodnom kolu osvojio je samo bod te je pred susret sa OFK Bačkom u podređenom položaju jer ima bod manje od Rada, ali i slabiji učinak u međusobnim duelima sa Novim Pazarom koji takođe ima 46 bodova. Upravo zato, ukoliko Rad i Novi Pazar osvoje po tri boda u poslednjem kolu, Nišlijama ni trijumf nad davno otpisanom Bačkom neće biti dovoljan da ostanu u eliti.

Javor 45 bodova

38. kolo: Voždovac - Javor

Radnički 46 bodova

38. kolo: Radnički - OFK Bačka

Novi Pazar 46 bodova

38. kolo: Novi Pazar - Napredak

Rad 47 bodova

38. kolo: Spartak - Rad

Voždovac 47 bodova

38. kolo: Voždovac - Javor

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.