DRAMATIČNO U SIRIJI: Teroristi upotrebili dronove i otvorili vatru na rusku bazu, čeka se potez MOSKVE

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2020, 23:10

DRAMATIČNO U SIRIJI: Teroristi upotrebili dronove i otvorili vatru na rusku bazu, čeka se potez MOSKVE

Rusija i Sirija su prinuđene da preduzmu mere u cilju eliminisanja pretnje

Pripadnici terorističkih organizacija u Siriji otvaraju vatru na sirijsku vojsku i pokušavaju da napadnu bazu Hmejmim, gde su smeštene ruske snage. , izjavio je rukovodilac ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, kontraadmiral Aleksandar Ščerbicki.

Prema njegovom mišljenju glavni faktor nestabilnosti u oblasti oko Eufrata je nezakonito prisustvo američke vojske. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << To je, kaže Ščerbicki, prepreka dijalogu i miru.

Kako je rekao na brifingu za novinare, teroristi pokušavaju da napadnu Hmejmim bespilotnim letelicama i plotunima. Ščerbicki je rekao da je na jugu idlibske zone deeskalacije napeta situacija.

- Turska komanda preduzima određene mere kako bi uništila grupe terorista duž trase M-4. Međutim, ne uspevaju da formiraju bezbednosni koridor i zbog toga se stalno odlažu zajedničke rusko-turske patrole - naveo je on.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.