Novi Seat Leon

Izvor: B92, 16.Jul.2012, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Seat Leon

Na internetu su se pojavile prve zvanične fotografije novog Seata Leon. Svetska premijera očekuje se na sajmu automobila u Parizu u septembru 2012.

Treća generacija Leona, poput novog Audija A3 i Golfa VII, bazirana je na MQB platformi VW grupe.

Novi Seat Leon imaće sportskiji izgled u poređenju sa još uvek aktuelnom verzijom.

Tome najviše doprinosi dizajn prednjeg dela, na kom se ističu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << farovi “izlomljenih” linija. Ovakav oblik farova, zatim dizajn maske hladnjaka i prednjeg branika, potiču sa Seat IBE koncepta koji je prikazan na auto-salonu u Ženevi 2010. godine.

Na fotografijama je predstavljen model sa pet vrata, u standardnoj i sportskoj FR verziji. Stilske razlike između dve verzije odnose se na izgled branika i alu felni.

U odnosu na aktuelni Leon, Seat je odustao od rešenja kod kojeg su kvake za otvaranje zadnjih vrata bile sakrivene u C stubovima.

Podaci o pogonskim agregatima još uvek nisu poznati, ali treba očekivati da ih Seat uskoro objavi zajedno sa drugim tehničkim detaljima novog Leona.

Više fotografija Seata Leon možete pogledati u našoj Galeriji.

Pročitajte više o Seat IBE konceptu.

Pročitajte o novom Seatu Toledo.
Pogledaj vesti o: Seat

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Škoda Rapid

Izvor: B92, 16.Jul.2012

Škoda je objavila tehničke detalje novog modela Rapid uoči svetske premijere koja je zakazana za jesen...Rapid je prvi serijski automobil na kom je Škoda isprobala novi dizajn svojih budućih modela. Ovaj dizajn karakterišu agresivniji izgled prednjeg dela automobila i oštre linije karoserije...Škoda...

Nastavak na B92...

Novi Seat Leon

Izvor: medio.rs, 16.Jul.2012

Na internetu su se pojavile prve zvanične fotografije novog Seata Leon. Svetska premijera očekuje se na sajmu automobila u Parizu u septembru 2012.

Nastavak na medio.rs...

Snimljen nemaskirani Range Rover IV

Izvor: AutoBlog, 16.Jul.2012

Već je bilo reči o tome da će Land Rover još tokom ove godine predstaviti novu, četvrtu generaciju Range Rovera, a u međuvremenu su se pojavile i nove špijunske slike. Novi Range Rover će se po poslednjim vestima pojaviti na Salonu automobila u Parizu (krajem septembra), a nudiće i u produženoj...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.