Renault prodaje svoje akcije u ruskom Avtovazu

Izvor: Capital.ba, 16.Maj.2022, 11:21

Renault prodaje svoje akcije u ruskom Avtovazu

PARIZ, MOSKVA – Francuska automobilska kompanija Renault prodaće jednom ruskom naučnom institutu svoj većinski udio u ruskoj kompaniji Avtovaz, saopšteno je danas iz kompanije Renault navodeći da dogovor podrazumijeva šestogodišnju opciju za otkup tog udjela. Foto: Tanjug/AP Renault je zapadni proizvođač >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << automobila koji je najviše zastupljen na ruskom tržištu i posjeduje 67,69 odsto vlasništva Avtovaza koje će prodati ruskom Centralnom istraživačkom i razvojnom institutu za automobile i motore, pod nazivom Nami, prenosi Rojters. Zatvaranje ovih transakcija ne podliježe nikakvim posebnim uslovima i sva potrebna odobrenja su dobijena, dodaje se u saopštenju kompanije Renault i ističe da će 100 odsto udjela u Renaultu Rusija preći u vlasništvo grada Moskve. “Danas smo donijeli tešku, ali neophodnu odluku i činimo odgovoran potez prema naših 45.000 zaposlenih u Rusiji”, rekao je izvršni direktor kompanije Luka de Meo i naglasio da je ovaj potez sačuvao učinkovitost grupe i njenu sposobnost da se u budućnosti vrati u Rusiju u drugačijem kontekstu. Ministarstvo industrije i trgovine Rusije saopštilo je da ruski udio u Renault grupi postaje vlasništvo države i vlade Moskve. Navedeno je da će servisno održavanje automobila Renault u Rusiji obavljati Avtovaz, prenosi RIA Novosti. Renault je u martu saopštio da će obustaviti rad u fabrici zbog sve većeg pritiska koji trpi od početka sukoba u Ukrajini. Agencije Чланак Renault prodaje svoje akcije u ruskom Avtovazu се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Renault doneo tešku odluku u Rusiji

Izvor: B92, 16.Maj.2022

Upravni odbor Renault Grupe je jednoglasno odobrio potpisivanje sporazuma o prodaji 100 % svojih deonica u Renault Rusiji gradu Moskvi i njenog udela od 67,69 % u AVTOVAZU institutu NAMI (Centralni institut za istraživanje i razvoj automobila i motora).

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.