Renault menja ime novog modela zbog Željka Ražnatovića Arkana?! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 01:26

Renault menja ime novog modela zbog Željka Ražnatovića Arkana?! (VIDEO)

Atraktivni crossover je svoju premijeru imao prošle godine u Rusiji

Kategorija terenaca poslednjih godina sve je popularnija, posebno u Evropi, a trendu se pridružio i francuski Renault. Njihov model Mégane Arkana, predstavljen 2019. za rusko tržište, stiže i u EU.

Pored tehnoloških noviteta, atraktivni crossover imaće i drugačije ime za balkansko tržište – Mégane Conquest. Nismo pronašli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << objašnjenje proizvođača zašto je promenjen naziv – izveden iz latinske reči “arcanum” (tajna, misterija), dok je na Redditu ponuđeno ovakvo viđenje:

Očigledno se aludira na ime pokojnog Željka Ražnatovića Arkana, kao navodni razlog za promenu naziva, ali sve ostaje u domenu spekulacija bez zvanične informacije proizvođača.

Stranica Wikipedije, koja je posvećena crossoveru, dovodi u vezu Ražnatovića i promenu naziva, ali bez citiranja referenci, dakle bez navođenja izvora takve tvrdnje.

Inostrani portali se ne bave razlozima promene naziva, već isključivo mogućnostima novog Renaultovog modela.

The New #RenaultARKANA SUV coupé is coming to Europe – and it’s been electrified! ⚡ Equipped with an #ETECH 140 hybrid powertrain engine, it combines comfort, roominess, distinctive style, and driving pleasure. Read the full PR here: https://t.co/ho0BmwZnJA pic.twitter.com/Mj4z6fNiQ6

— Groupe Renault | Electric (@GroupeRenaultEV) September 24, 2020

Postavljen na CMF-B platformi

Kada je reč o specifikacijama, navedimo da će verzija za Evropu biti postavljena na CMF-B platformi. U pogonskom segmentu imaće 1.3-litarski TCe turbo benzinac s blagom-hibrid tehnologijom (snage 140 i 160 KS), kao i 1.6-litarski E-Tech hibrid (140 KS).

Najavljena je i RS Line verzija, koja slovi za vizuelno najatraktivniju.

U narednom videu možete se upoznati s novim modelom iz svih uglova, a posebno elegantno dizajniranom kabinom, kojom dominira digitalna instrument tabla i centralni touch displej.

Poreklo nadimka

Domaći mediji navode više verzija porekla nadimka Željka Ražnatovića, ali jedna se izdvaja. Navodi se da je u emisiji popularne “Minimaksovizije”, gde je gostovao sa suprugom Svetlanom Cecom Ražnatović, rekao:

“Kada sam bio vrlo mali, gledali smo ratni film u kojem je komandant bio neki Arkomand. Pošto sam ja tada, među tim klincima, već bio komandant, od Arkomanda su me prozvali Arkan. Tako je nastao nadimak i ostao”.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.