Разбијамо мит: Да ли је препечен хлеб заиста толико здравији од обичног

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2025, 19:01

Разбијамо мит: Да ли је препечен хлеб заиста толико здравији од обичног

Мајлардова реакција је комплексна хемијска реакција и резултат загревања хране на високим температурама. Фото: Pixabay Препечен хлеб често се саветује пацијентима са дијабетесом, пре свега због претпоставке да има нижи гликемијски индекс и мању количину масноћа. Верује се да се овако припремљен хлеб лакше вари, па се препоручује и као средство против мучнине и повраћања. Стручњаци напомињу да препечен хлеб има...

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.