Zaplenjeni porše i skupoceni satovi – vozač ih nosio na obe ruke FOTO

Izvor: B92, 10.Feb.2022, 14:34

Zaplenjeni porše i skupoceni satovi – vozač ih nosio na obe ruke FOTO

Carina je u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo sprečila krijumčarenje "patek filip" sata čija je vrednost procenjena na 115.000 evra.

Ovim se ukupna vrednost otkrivenog prekršaja popela na gotovo 30 miliona dinara.

Pokušaj krijumčarenja otkriven je kada je u prepodnevnim časovima na izlaz graničnog prelaza Preševo pristigao ''porše'' nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao makedonski državljanin.

On je putovao u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << društvu jednog saputnika i obojica su na pitanje da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, odgovorili odrično. Međutim, detaljan pregled za koji su izdvojeni, demantovao je njihove tvrdnje.

Naime, i na levoj i na desnoj ruci vozača pronađena su dva ručna skupocena sata, ''patek filip" i 'roleks'' za koje putnik nije posedovao nikakvu prateću dokumentaciju, iako je reč o robi velike vrednosti.

Nakon sudskog postupka koji se vodio po ubrzanoj proceduri pošto se radi o stranom državljaninu, prekršajni sud u Preševu je doneo prvostepenu presudu kojom je izrečena novčana kazna od 150.000 dinara i zaštitna mera oduzimanja robe (ručnog sata ''patek filip'' i prevoznog sredstva ''porše 911 karera'').

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na Preševu zaplenjeni sat vredan 115.000 evra i “porše”

Izvor: JužneVesti.com, 10.Feb.2022

Zbog neprijavljenog ručnog sata marke “patek filip” vrednog 115.000 evra, putniku koji ga je nosio na ruci carinici su oduzeli i “porše” nemačkih tablica kojim je vozač u sredu, 9. februara, nameravao da pređe Granični prelaz Preševo.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.