Zaplenjeni porše i skupoceni satovi – vozač ih nosio na obe ruke FOTO

Carina je u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo sprečila krijumčarenje "patek filip" sata čija je vrednost procenjena na 115.000 evra.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.02.2022.

13:06

Zaplenjeni porše i skupoceni satovi – vozač ih nosio na obe ruke  FOTO
Foto: Uprava carina

Ovim se ukupna vrednost otkrivenog prekršaja popela na gotovo 30 miliona dinara.

Pokušaj krijumčarenja otkriven je kada je u prepodnevnim časovima na izlaz graničnog prelaza Preševo pristigao ''porše'' nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao makedonski državljanin.

On je putovao u društvu jednog saputnika i obojica su na pitanje da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, odgovorili odrično. Međutim, detaljan pregled za koji su izdvojeni, demantovao je njihove tvrdnje.

Naime, i na levoj i na desnoj ruci vozača pronađena su dva ručna skupocena sata, ''patek filip" i 'roleks'' za koje putnik nije posedovao nikakvu prateću dokumentaciju, iako je reč o robi velike vrednosti.

Nakon sudskog postupka koji se vodio po ubrzanoj proceduri pošto se radi o stranom državljaninu, prekršajni sud u Preševu je doneo prvostepenu presudu kojom je izrečena novčana kazna od 150.000 dinara i zaštitna mera oduzimanja robe (ručnog sata ''patek filip'' i prevoznog sredstva ''porše 911 karera'').
Foto: Uprava carina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: