Otišao je Peter W. Schutz, čovek koji je spasio Porsche 911

Izvor: AutoBlog, 03.Nov.2017, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otišao je Peter W. Schutz, čovek koji je spasio Porsche 911

Nekadašnji prvi čovek Porschea Peter W. Schutz preminuo je u 87. godini, a ostaće upamćen kao čovek koji svojevremeno nije pristao na prestanak proizvodnje modela 911 koji je bio i ostao "srce" kompanije. Nakon značajnog pada potražnje u Porscheu su početkom osamdesetih godina dvadesetog veka bili pred donošenjem konačne odluke o prestanku proizvodnje modela 911 koji je svoje mesto trebalo da ustupi modernijim modelima 924, 944 i 928. Srećom, na čelu kompanije tada je bio Peter W. Schutz koji se odlučno suprostavio nameri tadašnjeg menadžmenta, insistirajući da 911 mora da ostane u proizvodnji, a ponuda najpoznatijeg (i najcenjenijeg) Porscheovog modela svih vremena ubrzo je proširena novim karoserijskim verzijama i sve snažnijim...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Odlazak čoveka koji je spasao Porsche 911

Izvor: B92, 03.Nov.2017

Nekadašnji šef kompanije Porsche, Peter Schutz, koji je 80-tih sprečio ukidanje legendarnog modela 911, preminuo je u 88. godini života.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.