RASKRSNICA ZBOG KOJE GORI INTERNET: Izgleda jednostavno, ali većina greši, pokušajte vi (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 02:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASKRSNICA ZBOG KOJE GORI INTERNET: Izgleda jednostavno, ali većina greši, pokušajte vi (FOTO)

Jedna ilustracija sa pitanjem vezanim za vožnju na raskrsnici izazvala je brojne polemike.

Polaganje vozačkog ispita, te i aktivno učestovanje u saobraćaju, pored opreznosti zahtevaju i dobro poznavanje znakova, ali i prvenstva prolaza na raskrsnicama i kružnim tokovima.

Međutim, jedna ilustracija sa pitanjem vezanim za vožnju na raskrsnici izazvala je brojne polemike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Iako je možda na prvi pogled izgledala kao lagana situacija, sudeći po odgovorima u komentarima, ispod objave na Fejsbuk stranici Mudrolije, mnogi vozači sa velikim neznanjem sedaju u svoje automobile.

Kao što se vidi na ilustraciji, na raskrsnici na kojoj nema semafora nalaze se kamion, automobil i autobus. Kamion treba da skrene levo, automobil desno dok autobus vozi pravo.

Prema pravilima u saobraćaju, pravo prvenstva ima kamion, nakon njega automobil i na kraju autobus. Nažalost, skoro polovina komentara nije dala tačno rešenje ove situacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.