Maltretiranje zbog tablica

Izvor: RTS, 20.Jun.2012, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maltretiranje zbog tablica

Goran Milošević iz Parteša tvrdi da ga je kosovska policija maltretirala na prelazu Bela Zemlja. Milošević navodi da je policija u automobilu tražila nove srpske tablice, ali da ih on nije imao.

Kosovska policija na administrativnom prelazu Bela Zemlja vrši detaljan pregled automobila čiji su vlasnici Srbi i oduzima nove registarske tablice koje izdaje MUP Srbije, pri čemu vozače ponižava i maltretira, javila je TV Puls iz Šilova.

Goran Milošević >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz Parteša rekao je da je doživeo ponižavanje i maltretiranje samo zato što kosovska policija prilikom kontrole na administrativnom prelazu nije u njegovom vozilu pronašla nove tablice.

"Više od jednog sata su me maltretirali na administrativnom prelazu Bela Zemlja", rekao je Milošević toj televiziji, navodeći da su kosovski policajci tražili od njega da im preda nove tablice koje on nije imao.

Predsednik organizacije za ljudska i manjinska prava "Humkos" Ljubinko Todorović kaže da Kosovska policija nema nikakvog zakonskog osnova da Srbima oduzima nove srpske registarske tablice koje imaju početna slova kosovskih gradova, a nalaze se u vozilu.

Todorović, bivši zamenik kosovskog ombudsmana, istakao je da se takve tablice mogu oduzimati samo ukoliko vozač čini određeno krivično delo.

Kosovska vlada donela je početkom ovog meseca odluku prema kojoj je na Kosovu i Metohiji zabranjena upotreba registarskih oznaka sa početnim slovima kosovskih gradova koje izdaje MUP Srbije.

Kosovski policajci takve tablice oduzimaju čak i ako nisu postavljene na vozilo već ih pronađu u unutrašnjosti automobila.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.