Kako izgleda novi najmanji Nissanov SUV FOTO

Izvor: B92, 17.Jul.2020, 13:01

Kako izgleda novi najmanji Nissanov SUV FOTO

Nissan je u Indiji predstavio koncept Magnite koji će biti osnova za budući mali produkcijski SUV.

Koncept, koji je po dimenzijama za broj manji od Nissana Kick i Juke, biće uz neznatne stilske izmene početkom naredne godine pretočen u serijski model za indijsko tržište.

Već po dizajnu prednjeg dela i maske hladnjaka može se zaključiti da je Magnite bio zamišljen kao vozilo koje će nositi amblem Nissanove jeftine marke - Datsuna, ali se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na samom kraju razvoja ovog SUV-a od toga odustalo.

Naime, japanski proizvođač je zbog najavljenog restrukturiranja kompanije i izglednog gašenja brenda Datsun, odlučio da se na konceptu Magnite ipak nađe značka "Nissan".

Kako kažu u kompaniji, u pitanju je automobil dizajniran u Japanu, a namenjen globalnoj ponudi Nissana, čime je nagovešteno da će, osim na indijsko, Magnite stići i na neka druga svetska tržišta.

Produkcijski model će se u prodajnim salonima u Indiji pojaviti u januaru 2021, a Autocar India navodi da će kupci moći da biraju između dva motora.

Osnovni model pokretaće 1.0-litarski trocilindraš sa 72 KS, u kombinaciji sa 5-brzinskim manuelnim menjačem.

U ponudi će biti i turbo verzija istog benzinca sa 95 "konja", a osim 5-stepenog manuelnog, biće dostupan i opcioni CVT menjač.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.