
Izvor: Lepota i zdravlje, 25.Jul.2025, 10:00
Kako da napravite homemade puter?
U gotovo svakoj kuhinji sveta, puter ima svoje počasno mesto. Bilo da se topi na vrućem tostu, koristi kao osnova za sosove ili dodaje jelima pred kraj kuvanja – ovaj mlečni proizvod donosi dubinu ukusa, nežnost i onu nešto posebno notu koja podiže svaki zalogaj. Puter je čarobni sastojak koji povezuje arome, dodaje kremastost i stvara pun, zadovoljavajući osećaj u ustima. U francuskoj kuhinji gotovo je nezamislivo kuvati bez putera – koristi se u sosovima, za sotiranje povrća, u pečenjima i naravno, u kolačima. U pečenju, puter daje testo mekoći i bogatstvu koje ulje jednostavno ne može zameniti. A kad se koristi za završno glaziranje jela, puter donosi sjaj, puniji ukus i savršen balans. A dobra vest je – puter možete...
Nastavak na Lepota i zdravlje...