Poginulo šest NATO vojnika u Avganistanu, ofanziva u toku

Izvor: Blic, 19.Feb.2010, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginulo šest NATO vojnika u Avganistanu, ofanziva u toku

U ofanzivi međunarodnih i avganistanskih snaga na Mardžah, uporište talibana na jugu Avganistana, juče je poginulo šest vojnika NATO-a, saopštila je Alijansa.

Ovim se broj poginulih vojnika medjunarodnih snaga popeo na 11 od početka ofanzive krajem prošle nedelje. Trojica vojnika poginula su u sukobima, a trojica u eksplozijama bombi koje su postavili talibani, saopštila je danas Alijansa.

U ofanzivu koja je počela krajem prošle nedelje na grad Mardžah, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u južnoj provinciji Helmand, krenulo je oko 15.000 vojnika iz sastava avganistanskih snaga i međunarodnih snaga u toj zemlji, na čelu sa Amerikancima i Britancima.

Od početka ove godine u Avganistanu poginulo je 85 stranih vojnika.

Američka "Nova zora" za Irak

VAmerička vojna misija u Iraku, operacija "Iračka sloboda", od 1. septembra će promeniti naziv u "Nova zora", navodi se u memorandumu američkog sekretara za odbranu Roberta Gejtsa. Promena imena, koja će uslediti nakon predviđenog povlačenja američkih borbenih trupa iz Iraka, biće jasan signal da američke snage imaju novu misiju u ovoj zemlji, istakao je Gejts.

On je, takođe, naglasio da se na ovaj način potvrdjuje američko zalaganje za poštovanje bezbednosnog dogovora sa Irakom, kao i "naš odnos u razvoju" sa iračkom vladom, izvestio je američki televizijski kanal NBC News.

Američke borbene jedinice bi Irak trebalo da napuste do avgusta ove godine, dok je kompletno povlačenje američkih snaga iz ove zemlje predvidjeno do kraja 2011, podsetio je AP.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kabul: Poginulo šest NATO vojnika

Izvor: B92, 19.Feb.2010

Kabul -- U ofanzivi međunarodnih i avganistanskih snaga na Mardžah, uporište talibana na jugu Avganistana, juče je poginulo šest vojnika NATO-a, saopštila je Alijansa... Ovim se broj poginulih vojnika međunarodnih snaga popeo na 11 od početka ofanzive krajem prošle nedelje. Trojica vojnika poginula...

Nastavak na B92...

Poginulo šest NATO vojnika u Avganistanu

Izvor: S media, 19.Feb.2010

U ofanzivi medjunarodnih i avganistanskih snaga na Mardžah, uporište talibana na jugu Avganistana, juče je poginulo šest vojnika NATO-a, saopštila je Alijansa. ..Ovim se broj poginulih vojnika medjunarodnih snaga popeo na 11 od početka ofanzive krajem prošle nedelje...Trojica vojnika poginula...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.