Rusija prekida isporuku gasa Italiji

Izvor: Capital.ba, 01.Okt.2022, 17:22

Rusija prekida isporuku gasa Italiji

MOSKVA – Rusko državno poduzeće Gazprom PJSC obustavilo je isporuke prirodnog gasa Italiji, eskalirajući sve dublju energetsku krizu u Europi. FOTO: Pixabay “Gazprom je obavijestio da nije u mogućnosti potvrditi količine gasa tražene za danas, navodeći da nije moguće snabdijevati gasomo preko Austrije. Stoga će današnje ruske isporuke gasa Eni-ju preko ulazne točke Tarvisio biti na nuli”, objavila je Eni SpA, najveća talijanska naftna kompanija, u izjavi na svojoj web stranici >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << u subotu. “Radimo na tome da provjerimo s Gazpromom je li moguće ponovno aktivirati tokove prema Italiji”, rekao je portparol Enija. Evropske zemlje žure pronaći alternative ruskom gasu i zaštititi se od prekida snabdijevanja dok ruski predsjednik Vladimir Putin nastavlja gušiti snabdijevanje kontinenta energijom kako bi izvršio pritisak na Evropsku uniju zbog nekoliko krugova sankcija kao odgovor na invaziju na Ukrajinu. Prekid isporuke talijanskog gasa dolazi nekoliko dana nakon što su podvodne eksplozije onesposobile ključni gasovod Sjeverni tok koji povezuje Rusiju sa Evropom. Američki predsjednik Joe Biden juče je ponovio ocjenu zapadnoeuropskih čelnika da su cjevovodi sabotirani i dodao da ne treba vjerovati ruskim izjavama o incidentu. Bloomberg Adria Чланак Rusija prekida isporuku gasa Italiji се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Gasprom obustavio gas Italiji, navodeći kao problem transport kroz Austriju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2022

Ruski Gazprom obustavio je isporuke gasa italijanskoj kompaniji Eni, navodeći kao problem transport kroz Austriju, saopštio je u subotu, 1. avgusta, italijanski energetski gigant dodajući da radi na rešenju ovog problema. "Gasprom nam je predočio da nije u mogućnosti da potvrdi isporuku zahtevanih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.