PRELEPA POLICAJKA RAZORUŽALA DEMONSTRANTE: Prišla im je i uradila nešto potpuno neočekivano (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2021, 20:05

PRELEPA POLICAJKA "RAZORUŽALA" DEMONSTRANTE: Prišla im je i uradila nešto potpuno neočekivano (VIDEO)

Skupovi se održavaju u Moskvi u znak protesta zbog hapšenja opozicionara Alekseja Navaljnog

U nekoliko ruskih gradova održavaju se ilegalni skupovi u znak podrške opozicionaru Alekseju Navaljnom, koji je pritvoren zbog kršenja uslovne kazne prošle nedelje. Ruske vlasti upozorile su da takvi skupovi remete javni red i podsetili da trenutna epidemiološka situacija ne dozvoljava masovna okupljanja.

Policijski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << službenici raspoređuju učesnike neovlašćenog skupa na Puškinovom trgu u centru Moskve.

Prema terenskom izvoru, snage reda koriste zvučnike kako bi podsetile javnost da je skup neovlašćen i da moraju održavati socijalnu distancu i nositi maske i rukavice kako bi sprečili širenje koronavirusa.

Korisnici društvenih medija podelili su video snimak na kojem se vidi kako žena policajac deli maske grupi adolescenata. U nekom trenutku na snimku, grupa se suočava sa starijom ženom, koja očigledno podržava povod protesta, pozivajući ih da odbiju ponudu, uprkos važećim propisima koji nalažu ljudima da nose zaštitna sredstva na licima na javnim mestima i tokom masovnih okupljanja. Ipak, tinejdžeri prihvataju maske i odlaze.

Москва, Пушкинская площадь. Девушка-полицейский раздаёт подросткам маски. Провокатор: «Ребят, не берите маски, это называется 'она вас сделала рабами'»

Видео Ruptly pic.twitter.com/wgXqapKe4V

— Nadejda Sorokina (@sornadejda53) January 23, 2021

Pretežno protesti mlađe generacije, održani su u nekoliko ruskih gradova, uprkos višestrukim upozorenjima Ministarstva unutrašnjih poslova i Generalnog tužilaštva o odgovornosti za planiranje i učešće na skupovima.

Tužilaštvo je posebno zahtevalo da se spreče društveni mediji na podsticanje maloletnih ljudi da učestvuju na takvim skupovima.

Skupovi dolaze kao odgovor na hapšenje ruskog blogera i opozicionara Alekseja Navaljnog, koji je uhapšen zbog kršenja uslovne kazne u slučaju pranja novca.

Navaljni se vratio u Rusiju prošle nedelje nakon što je mesece proveo u Nemačkoj, gde je lečen zbog navodnog trovanja Novičokom. Prethodno se lečio u Rusiji nakon što se njegovo zdravlje na avgustu iznenada pogoršalo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.