Još jedan regionalac na nebu: Uspešan prvi let „Mitsubishi Regional Jeta“

Izvor: TangoSix.rs, 11.Nov.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan regionalac na nebu: Uspešan prvi let „Mitsubishi Regional Jeta“

Prvi „Mitsubishi“ regionalni mlazni avion, Mitsubishi Regional Jet“- MRJ, imao je danas uspešan prvi let, saopšteno je iz ove kompanije.
Kako se navodi, avion je poleto sa aerodroma „Nagoya“, a probni let iznad obale Pacifika trajao je jedan i po sat.
Kao što smo ranije pisali, reč je o letelici koja u komercijalnu upotrebu treba da uđe 2017. godine..
– Daćemo sve od sebe >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << da dobijemo sertifikat za naš avion kako bi 2017. ušao u komercijalnu upotrebu – izjavio je Hiromichi Morimoto, predsednik kompanije „Mitsubishi Aircraft Corporation“.
Iz bezbednosnih predostrožnosti stajni trap je izvučen tokom prvog leta / Foto: MitsubishiTestiranje letelice u SAD-u planirano je za drugi kvartal 2016. godine, a za to je određena vazdušna luka „Grant County International Airport“ u državi Vašington.
Er Srbija jedna od meta za MRJ / Foto: MitsubishiPrema informacijama sa ovogodišnjeg Buržea, među aviokompanijama koje su se za sada odlučile za MRJ su: „Sky West“, „Trans States“, „Eastern Airways“, „Air Mandalay“, „Japan Airlines“ i „All Nipon Airways“ – prva mušterija i aviokompanija koja planira da MRJ uvede umesto svojih Bombardier Q400 i Boeing 737-500 aviona.
Izostaju, međutim, prodaje u Evropi, pa je „Mitsubishi“ ove godine na Burže pozvao predstvanike Er Srbije ali i kompaniju Kroacija erlajns (Croatia Airlines).

The post Još jedan regionalac na nebu: Uspešan prvi let „Mitsubishi Regional Jeta“ appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.