Čovek koji je oživeo Nisan pokušaće da spasi i Micubiši

Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2016, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čovek koji je oživeo Nisan pokušaće da spasi i Micubiši

Karlos Gosn koji je na čelu japanske kompanije Nisan Motor i francuske Reno, postaće i predsednik Micubiši Motorsa da bi pokušao da obnovi poverenje u tu problematičnu kompaniju kojoj je prevara s potrošnjom goriva razorila ugled.

Gosn koji je oživeo Nisan, vrativši ga sa ivice bankrota početkom 2000-ih godina kada je ta firma ušla u savezništvo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << s Renoom, izjavio je da očekuje da će biti teško povratiti uništenu reputaciju Micubišija, ali da smatra da je to moguće uz "teške odluke".

Gosn, Francuz poreklom iz Libana, a rođen u Brazilu, ranije je opisao Nisanovu kupovinu 34 odsto udela u Micubiši Motorsu za 237 milijardi jena (2,3 milijarde dolara) kao prodaju "budzašto". Time je Nisan postao najveći akcionar u Micubišiju koji je sada deo saveza Nisan-Reno.

Nisan je pristao da preuzme odgovornost za Micubiši koji je aprila ove godine priznao da je varao s odnosom potrošnje goriva i pređene kilometraže svojih modela u Japanu.

Dve japanske auto-kompanije planiraju da zadrže zasebne identitete, marke i prodaju.

U sredu, Micubiši je revidirao prognozu profita za tekuću fiskalnu godinu najvivši neto gubitak od 240 milijardi jena (2,3 milijardi dolara).

Ugled Micubišija je opao, najpre, pre petnaestak godina kada je otkrivo da je decenijama sistematski prikrivao kvarove svojih automobila.
Pogledaj vesti o: Mitsubishi

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.