Kikindska noć muzeja: Nove izložbe, slikari, muzičari...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2024, 00:31

Kikindska noć muzeja: Nove izložbe, slikari, muzičari...

Narodni muzej Kikinda i Muzej "Tera" pripremili su bogat i raznovrstan program, u okviru tradicionalne manifestacije "Noć muzeja", koja se organizuje širom naše zemlje.

Posetioci Narodnog muzeja imali su priliku da vide dve izložbe: "Sedam decenija posvećenosti " i "Više od slike - izbor dela likovne zbirke Muzeja", uz zabavni vodič "Potraga za slikama".

Osim toga, ljubitelji muzike priredili su promenadni koncert u svečanoj sali, a bila je organizovana i slikarska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radionica.

''Večeras se pokazalo da je zabavni vodič 'Potraga za slikama' podjednako atraktivan i zanimljiv i najmlađima i odraslima. U dvorištu je poseban ambijent, u kojem naši saradnici umetnici slikaju, posetioci mogu da popričaju sa njima ili da pogledaju film koji prikazuje preostali deo naše zbirke'', istakla je Lidija Milašinović, direktorica Narodnog muzeja Kikinda.

U Muzeju ističu da je cilj da se za Noć muzeja, ali i sve ostale programe, pripreme sadržaji za sve uzraste.
Pogledaj vesti o: Noć muzeja

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.