Nećemo oklevati da ukinemo modele koji se slabo prodaju

Izvor: B92, 05.Okt.2018, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nećemo oklevati da ukinemo modele koji se slabo prodaju"

Među najugroženijim za sada je Mercedes SLC.

BMW je na auto-salonu u Parizu potvrdio da će se odreći jednog od svojih manje popularnih modela – Serije 3 Gran Turismo, a ni Mercedes neće imati milosti prema automobilima čiji prodajni rezultati ne opravdavaju njihovo postojanje.

To je u razgovoru za Top Gear rekao budući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvršni direktor kompanije, Ola Kalenius.

"Skoro 20 godina Mercedes konstantno proširuje ponudu svojih modela, naročito kada su u pitanju SUV vozila. U narednom periodu, 2020-2022. godine doguraćemo do 40-ak različitih modela i verzija, pa iako svu 'decu' volimo podjednako, moramo da budemo racionalni", objašnjava Kalenius.

"Nećemo oklevati da ukinemo one modele koji se slabo prodaju."

Kalenius, koji će od 2019. na čelu Mercedesa zameniti Ditera Cetšea, nije otkrio konkretne modele kojima preti gašenje, ali spekuliše se da je jedan od njih Mercedes SLC.

Zbog slabe prodaje, ovaj roudster mogao bi da bude prvi na listi automobila sa "trokrakom zvezdom" čije će ime biti precrtano u budućnosti.

Ola Kalenius je kazao da ne treba očekvita radikalno smanjenje modela u gami Mercedesa, ali da će u narednih desetak godina neprestano preispitivati koje modele ima smisla ostaviti u proizvodnji, a koje ne.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mercedes neće oklevati da ukine modele koji se slabo prodaju

Izvor: AutoBlog, 05.Okt.2018

BMW je na auto-salonu u Parizu potvrdio da će se odreći jednog od svojih manje popularnih modela – Serije 3 Gran Turismo, a ni Mercedes neće imati milosti prema automobilima čiji prodajni rezultati ne opravdavaju njihovo postojanje. To je u razgovoru za Top Gear rekao budući izvršni direktor...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.