"Nećemo oklevati da ukinemo modele koji se slabo prodaju"

Među najugroženijim za sada je Mercedes SLC.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 05.10.2018.

15:15

Mercedes SLC

BMW je na auto-salonu u Parizu potvrdio da će se odreći jednog od svojih manje popularnih modela – Serije 3 Gran Turismo, a ni Mercedes neće imati milosti prema automobilima čiji prodajni rezultati ne opravdavaju njihovo postojanje.

To je u razgovoru za Top Gear rekao budući izvršni direktor kompanije, Ola Kalenius.

"Skoro 20 godina Mercedes konstantno proširuje ponudu svojih modela, naročito kada su u pitanju SUV vozila. U narednom periodu, 2020-2022. godine doguraćemo do 40-ak različitih modela i verzija, pa iako svu 'decu' volimo podjednako, moramo da budemo racionalni", objašnjava Kalenius.

"Nećemo oklevati da ukinemo one modele koji se slabo prodaju."

Kalenius, koji će od 2019. na čelu Mercedesa zameniti Ditera Cetšea, nije otkrio konkretne modele kojima preti gašenje, ali spekuliše se da je jedan od njih Mercedes SLC.

Zbog slabe prodaje, ovaj roudster mogao bi da bude prvi na listi automobila sa "trokrakom zvezdom" čije će ime biti precrtano u budućnosti.

Ola Kalenius je kazao da ne treba očekvita radikalno smanjenje modela u gami Mercedesa, ali da će u narednih desetak godina neprestano preispitivati koje modele ima smisla ostaviti u proizvodnji, a koje ne.
Mercedes SLC

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: