Lažnim presudama uzeli milion evra?

Izvor: B92, 14.Apr.2013, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažnim presudama uzeli milion evra?

Beograd -- Direktor policije Srbije Milorad Veljović rekao je da se vrše provere da li je bilo nezakonitog skidanja novca sa računa nekoliko firmi.

"Nema nikakve istrage i nema pretkrivičnog postupka, za sada se samo vrše provere", precizirao je Veljović za Tanjug.

Dnevni list Blic objavio je da je organizovana grupa prevaranata koristeći falsifikovane sudske presude za prinudnu naplatu skinula milion evra sa računa kompanija "Telenor" i "S lizing" i Agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za kontrolu letenja.

Veljović je u izjavi agenciji Beta rekao da policija vodi istragu o tom slučaju, ali nije izneo detalje.

Načelnik gradske uprave za privredni kriminal Zoran Morić je rekao da je stigla jedna prijava Agencije za kontrolu letenja da im je određena svota nova skinuta sa računa i da je pritom korišćena falsifikovana dokumentacija.

"Za sad su u toku provere, ako se dođe do nekih konkretnih činjenica može se pokrenuti postupak. Za sad su u pitanju NN lica", rekao je Morić.

Prema pisanju Blica, prevaranti su na falsifikovanim presudama upisivali broj žiro-računa firme od koje potražuju novac, u ovom slučaju "Telenora", "S lizinga" i Agencije za kontrolu letenja, a krivotvorili su i naloge za izvršenje.

Kako piše list, u tri falsifikovane presude su navedene različite sume, pa se veruje da zaposlenima u posebnom odeljenju Narodne banke Srbije za prinudnu naplatu nije bilo ništa sumnjivo, te se celokupna dokumentacija nije ni proveravala.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veljović: Policija vodi istragu o prevarama

Izvor: RTS, 14.Apr.2013

Direktor policije Milorad Veljović potvrdio da se vodi istraga o nezakonitom skidanju novca sa računa nekoliko firmi. Grupa prevaranata je navodno preko falsifikovanih presuda za prinudnu naplatu skinula milion evra sa računa "Telenora", "S lizinga" i Agencije za kontrolu letenja. ..Milorad Veljović,...

Nastavak na RTS...

Policija istražuje ko je prevario kompanije

Izvor: Mondo, 14.Apr.2013

Direktor policije Srbije Milorad Veljović potvrdio je danas da se vodi istraga o nezakonitom skidanju novca sa računa nekoliko firmi...Dnevni list "Blic" objavio je da je organizovana grupa prevaranata koristeći falsifikovane sudske presude za prinudnu naplatu skinula milion evra sa računa kompanija...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.