Читај ми!

Veljović: Policija proverava eventualne prevare

Vrše se provere da li je bilo nezakonitog skidanja novca sa računa nekoliko srpskih firmi, rekao direktor policije Milorad Veljović. Grupa prevaranata je navodno preko falsifikovanih presuda za prinudnu naplatu skinula milion evra sa računa "Telenora", "S lizinga" i Agencije za kontrolu letenja.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je da se vrše provere da li je bilo eventualnih zloupotreba i nezakonitog skidanja novca sa računa nekoliko srpskih firmi.

"Nema nikakve istrage i nema pretkrivičnog postupka, za sada se samo vrše provere", precizirao je Veljović za Tanjug.

Dnevni list Blic objavio je da je organizovana grupa prevaranata koristeći falsifikovane sudske presude za prinudnu naplatu skinula milion evra sa računa kompanija "Telenor" i "S lizing" i Agencije za kontrolu letenja.

Veljović je za Betu rekao da policija vodi istragu o tom slučaju, ali nije izneo detalje.

Navodno prevaranti su na falsifikovanim presudama upisivali broj žiro-računa firme od koje potražuju novac, u ovom slučaju "Telenora", "S lizinga" i Agencije za kontrolu letenja, a krivotvorili su i naloge za izvršenje.

Kako se navodi, u tri falsifikovane presude su navedene različite sume, pa se veruje da zaposlenima u posebnom odeljenju Narodne banke Srbije za prinudnu naplatu nije bilo ništa sumnjivo, te se celokupna dokumentacija nije ni proveravala.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије