Digitalizacija

Izvor: PCAxe.com, 11.Feb.2015, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Digitalizacija

Šta, kako, gde…?  
Polako se bliži kraj februara kada će na području Beograda i Vojvodine biti isključeno emitovanje analognog TV signala kojeg će zameniti digitalni signal. Sve ovo će biti urađeno u par faza, tako da bi do maja meseca trebalo da digitalizacija bude kompletirana u celoj Srbiji.
Šta ovo znači za prosečnog korisnika u Srbiji, i da li će posle digitalizacije i dalje moći da gleda svoj omiljeni TV program ili će pak morati da nabavlja novi televizor koji podržava DVB-T2 standard ili nešto treće? Sve ove nedoumice ćemo probati da razrešimo u ovom kratkom edukativnom članku gde Vas nećemo previše zamarati detaljima, te ostanite sa nama do kraja teksta.

Nastavak na PCAxe.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PCAxe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PCAxe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.