Policija istražuje ko je prevario kompanije

Izvor: Mondo, 14.Apr.2013, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija istražuje ko je prevario kompanije

Direktor policije Srbije Milorad Veljović potvrdio je danas da se vodi istraga o nezakonitom skidanju novca sa računa nekoliko firmi.

Dnevni list "Blic" objavio je da je organizovana grupa prevaranata koristeći falsifikovane sudske presude za prinudnu naplatu skinula milion evra sa računa kompanija "Telenor" i "S lizing" i Agencije za kontrolu letenja.

Veljović je u izjavi agenciji Beta rekao da policija vodi istragu o tom slučaju, ali nije izneo detalje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Prema pisanju "Blica", prevaranti su na falsifikovanim presudama upisivali broj žiro-računa firme od koje potražuju novac, u ovom slučaju "Telenora", "S lizinga" i Agencije za kontrolu letenja, a krivotvorili su i naloge za izvršenje.

Kako piše list, u tri falsifikovane presude su navedene različite sume, pa se veruje da zaposlenima u posebnom odeljenju Narodne banke Srbije za prinudnu naplatu nije bilo ništa sumnjivo, te se celokupna dokumentacija nije ni proveravala.

(Beta, foto: Beta, arhiva)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija istražuje: Ko skida novac sa računa?

Izvor: Vesti-online.com, 14.Apr.2013

Direktor policije Srbije Milorad Veljović potvrdio je danas da se vodi istraga o nezakonitom skidanju novca sa računa nekoliko firmi. ..Foto: Ilustracija  ..Dnevni list Blic objavio je da je organizovana grupa prevaranata koristeći falsifikovane sudske presude za prinudnu naplatu skinula milion evra...

Nastavak na Vesti-online.com...

Prevaranti ukrali milion evra preko lažne prinudne naplate

Izvor: Radio 021, 15.Apr.2013, 12:35

Agencija za kontrolu letenja, kao i kompanije "Telenor" i "S lizing" ostale su juče bez milion evra, koji im je sa računa skinula organizovana grupa prevaranata.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.