Na prodaju Trampov Lamborghini, malo prešao FOTO

Izvor: B92, 06.Jan.2024, 13:35

Na prodaju Trampov Lamborghini, malo prešao FOTO

Donald Tramp je posedovao ovaj automobil otprilike pet godina i ima svega 40-ak hiljada pređenih kilometara.

SAD su ušle u još jednu izbornu godinu, strasti se zahuktavaju između pristalica dve suprotstavljene političke opcije, pa su se neki dosetili da na svemu tome mogu i da zarade. Tako će se na aukciji naći plavi Lamborghini Diablo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << VT Roadster bivšeg predsednika i verovatnog kandidata za novi mandat u 2024, Donalda Trampa.

Lambo je proizveden 1997. a nudi ga na prodaju Barrett-Jackson's Scottsdale.

Kako se navodi, superautomobil je jedinstven jer je Trampu bilo omogućeno da naruči ovaj Diablo specijalno prilagođen njegovim željama, zbog posebnog odnosa koji je u to vreme imao sa italijanskim proizvođačem.

Zahvaljujući tome, bivši predsednik SAD je bio u mogućnosti da naruči svoj automobil u Blu Le Mans plavoj nijansi spoljašnjosti, koja nije bila zvanično dostupna 1997. To nije jedini kuriozitet, jer automobil ima pločicu na vratima vozača sa natpisom "Donald Trump 1997 Diablo".

Tramp je auto kod sebe zadržao do leta 2002. Od tada je bio u vlasništvu još dvoje ljudi i prešao je samo 24.836 milja (39.970 km). Međutim, CarFax navodi da postoji određena "nedoslednost kilometraže".

Ako to ostavimo po strani, gledate u zanimljiv deo automobilske istorije sa centralno postavljenim 5.7 litarskim V12 motorom koji proizvodi 499 KS (367 kW) i 582 Nm obrtnog momenta.

Motor je povezan je sa petostepenim manuelnim menjačem, koji šalje snagu na sva 4 točka.

Ova postavka omogućava automobilu da ubrza od 0-60 mph (0-96 km/h) za 4,1 sekundu, pre nego što postigne maksimalnu brzinu od 325 km/h.

Aukcijska kuća ne navodi mnogo više o automobilu, ali se prodaje sa pratećom dokumentacijom, torbama za alat i ceradom.

Takođe se čini da je vozilo u dobrom stanju jer farba i petokraki točkovi izgledaju praktično potpuno novi.

Pogled u unutrašnjost otkriva dvobojni enterijer sa analognim instrumentima, kao i digitalni kontroler "klime", a tu je i Alpine audio-sistem.

Ne postoji procena aukcijske kuće kada je reč o vrednosti ovog Diabla, ali se navodi da je automobil bio jedan od 132 proizvedena za Sjedinjene Države između 1997. i 1999.

To ga čini retkim (i svakako vrednim) čak i ako se ne uzme u obzir direktna veza sa Trampom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.