Lamborghini koji debituje u sredu je model ograničene serije sa otvorenim krovom

Izvor: B92, 07.Jul.2020, 12:28

Lamborghini koji debituje u sredu je model ograničene serije sa otvorenim krovom

Italijanski proizvođač je otkrio identitet novog modela koji će biti predstavljen 8. jula.

Kada je Lamborghini najavio da će ovog leta predstaviti novi automobil, spekulisalo se da bi to mogao biti Sian Roadster (Spyder), a sada su ova nagađanja potvrđena iz same kompanije.

Verzija sa otvorenim krovom stiže skoro godinu dana nakon što je na prošlogodišnjem frankfurtskom auto-salonu Lamborghini održao premijeru modela Sian u kupe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << varijanti. Stoga se očekuje da će Sian Roadster (Spyder) imati identičnu mehaničku i pogonsku osnovu, kao kupe.

Podsećamo, Sian kupe je najjači Lamborghini u istoriji ovog brenda. U srcu pogonskig sistema nalazi se atmosferski 6.5-litarski V12 motor sa 785 KS.

Atmosferac je uparen sa 48-voltnim "blagim" hibridnim sistemom zahvaljujući čemu automobil raspolaže sa čak 819 ks (602 kW).

Snaga se prenosi na sva 4 točka, a automobil iz mesta do stotke stiže za 2,8 s, što je u rangu sa Aventadorom SVJ. Maksimalna brzina je 350 km/h. Lamborghini se pohvalio i da Sian ubrzava 30-60 km/h za svega 0,2 s, a od 70 do 120 km/h za samo 1,2 s.

Očekuje se da će i Sian Roadster (Spyder) imati slične, ako ne i iste performanse.

Lamborghini je prošle godine saopštio da će napraviti svega 63 primerka Siana kupe, pa se pretpostavlja da će i produkcija verzije sa otvorenim krovom biti ograničena, verovatno na isti broj vozila.
Pogledaj vesti o: Lamborghini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.