Od Lade napravili kućicu na točkovima VIDEO

Izvor: B92, 02.Jun.2019, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Lade napravili kućicu na točkovima VIDEO

Rusi su pokazali da - uprkos svojim malim dimenzijama - Lada Granta može da posluži i kao osnova za pravo kampersko vozilo.

Moskovska firma "Lux-Form" koja se bavi nadogradnjom i modifikacijom karoserija Ladinih vozila predstavila je funkcionalni kamper za dve sobe baziran na regularnoj verziji modela Granta.

Iako je Lada Granta relativno mali, potkompaktni automobil, pokazalo se da može da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se iskoristi za nadogradnju vozila za kampere. Za osnovu je upotrebljana redizajnirana Granta, a nakon modifikacije zadržana su prednja dva sedišta dok konstrukcija kamperskog dela vozila počinje iza "B" stuba krova.

Kamperska kabina duga je 2.178 mm, dok širina iznosi 1.648 mm, a visina 1.558 mm. Putnicima je na raspolaganju sklopivi ležaj maksimalnih dimenzija 1.980x1.580 mm. Sa dodatom kamperskom kabinom, ova Lada dostiže dužinu od 5 metara.

Putnicima su pored kreveta na raspolaganju i svi drugi osnovni sadržaji neophodni za kamperski život, kao što je kupatilo sa umivaonikom, tušem i WC-om, zatim kuhinjski deo sa sudoperom i malim šporetom na gas, trpezarijski prostor za obedovanje, kao i ormarić. Tu je i rezervoar za vodu kapaciteta 70 litara, dok se otpadne vode skladište u rezervoaru od 45 litara.

Pogledajte kako kamperska Lada Granta izgleda iznutra:
Pogledaj vesti o: Lada

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.