Poceku žao njegovog brata: Verovatno najbolja utakmica italijanske košarke

Izvor: B92, 11.Sep.2022, 20:58

Poceku žao njegovog "brata": Verovatno najbolja utakmica italijanske košarke

Selektor Italije Đanmarko Poceko sumirao je utiske nakon što je njegova selekcija eliminisala Srbiju u osmini finala Evropskog prvenstva.

Pre nego što su mu srpski mediji postavili pitanje, Poceko je imao šta da kaže.

"Pre svega, čestitke. Igrali ste snažno kao i uvek. Kao i uvek kada igramo protiv Srbije, igrali ste kao ratnici. Ali danas su moji ratnici pobedili. Previše za sve, ne samo za mene. Ne možete me kriviiti. Mi smo mešavina imzeđu ludih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili snažnih", rekao je Poceko.

Mnogi smatraju da je prekretnica napravljena kada je Poceko isključen sredinom treće četvrtine nakon druge tehničke.

"Ne, ne, ne. Nisam postigao jedan koš, uhvatio skok, igrao odbranu. Moji igrači su lavovi, zaslužili su ovo. Verovatno najbolja utakmica italijanske košarke. Ne može da se poredi sa utakmicom sa Litvanijom 2004. Igrali smo srcem", kaže selektor "azura".

Osvrnuo se i na srpski tim.

"Protiv jednog čudovišta Jokića. Nikada nisam video takvog igrača, veoma dobar čovek. Jedino mi je žao zbog mog brate, vrlo brate, Saše Danilovića, Volim ga, ne možete ni da zamislite koliko", kaže Poceko.

Srbiji je svojim trojkama presuido Marko Spisu za kog u domovini smatraju da je prenizak.

"Svi u Italiji kažu da je prenizak. Počeo sam da igram košarku kao najniži u razredu. Svi su me pitali šta radim, a ja sam im rekao da igram košarku. Svi su se smejali. Šta mislite, da ne ubacujem Marka zato što je prenizak?. Aj u p.m.", zaključio je selektor Italije,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.