Kompanija Jaguar potvrđuje razvoj novog SVR modela

Izvor: Moto.rs, 09.Mar.2015, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija Jaguar potvrđuje razvoj novog SVR modela

Jaguar je potvrdio da je u procesu razvoja novog modela koji će nositi SVR oznaku od strane Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations odeljenja. Ova vest je potvrđena od strane direktora SVO Johna Edwardsa. On je rekao da novi SVR je moćnija varijanta postojećeg Jaguar modela i baziran na nedavno testiranim prototipovima.

Govoreći o SVR oznaci, Edwards je rekao da će to biti naziv brenda koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << se koristi za ultimativne sportske modele bilo od strane Jaguara ili Land Rovera. Da bi vozilo dobilo tu oznaku moraće da poseduje povećanu snagu, smanjenu masu, unapređenu aerodinamiku i drugačiji dizajn od standardnih modela. Ako Jaguar F-Type SVR bude kreiran njega će karakterisati unapređena varijanta 5.0L supeprunjenog V8 motora britanske kompanije. U okviru F-Type Coupe R specifikacija, ovaj motor razvija 543ks snage.

foto © Jaguar
Pogledaj vesti o: Rover

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.