Stanovnici Petlovog Brda: Ne damo da nam poseku šumu! (VIDEO)

Izvor: S media, 03.Apr.2012, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanovnici Petlovog Brda: Ne damo da nam poseku šumu! (VIDEO)

Radnici preduzeća vlasnika Milana Rakića, pokušali su danas, sa potrebnom mehanizacijom, u naselju Petlovo Brdo da poseku šumu koja odvaja ovo naselje od Ibarske magistrale. Ekipa Javnog preduzeća "Zelenilo - Beogard" izašle su na teren i ustanovile da ova firma nema potrebna dokumetna kako bi posekla zelenilo, kao i da joj zbog ovog dela sledi prekršajna prijava.

Država angažovala više od 200 šumarskih inženjera

Šumar neovlašćeno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prodavao šumu

Požar kod Ušća pod kontrolom

Prema rečima stanovnika ovog beogradskog naselja, mašine preduzetnika Rakića već danaima pokušavaju da očiste teren uz šumu staru pola veka. Stanovnici naselja pod nazivom "Sanset bič" koji danima pokušavaju da spreče da se seku stabla u šumi koja ih deli od magistralnog puta,ističu da Rakić ima dozvolu da očisti površinu uz sami put na površini od 900 metara kvadratnih.

- Ovo što se sada dešava je pravi skandal. Iako nema dozvolu ovaj lokalni preduzetnik pokušava da poseče deo šume i da uzurpira jedan deo zemljišta. Očigledno je da država nema sredstava ili volje da ovu zemlju zaštiti od samovolje pojedinaca - ističe Srba, jedan od meštana koji je i danas kao i prethodnih dana sa grupom komšija sprečio krčenje šume.

Kako kažu građani koji su se okupili da ih spreče u nameri, oni neće dozvoliti da se poseče šuma koja je za njih jedini štit od buke i zagađenja koja dolaze sa prometne saobraćajnice.

Na lice mesta došla je i policijska patrola da izvrši uviđaj i spreči eventualne poseldice konflikta između građana i radnika.

- Pokušavamo da dobijemo i građevinsku inspekciju, ali se na naše pozive niko ne odaziva, mi smo tu da ne dođe do fizičkog sukoba a sve ostalo će utvrditi nadležne inspekcije – kaže za S media portal Predrag Borovićanin šef policijske patrole koja je došla da izvrši uviđaj.

Kako saznajemo, Rakiću je sporno zemljište ustupilo preduzeće "Zapadna Srbija", koje je već više od decenije u stečaju.

S media

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.